Кому у Вінниці дістанеться титул “Найкращий інженер Європи 2019”? (ФОТО)

Новини Вінниці / Кому у Вінниці дістанеться титул “Найкращий інженер Європи 2019”? (ФОТО)

У Вінниці, на базі Вінницького національного технічного університету, відбудуться інженерні змагання EBEC Vinnytsia 2019 (European BEST Engineering Competition) від BEST Vinnytsia. Змагатимуться команди на швидкість вирішення аналітичних проблем і створення виробу з певного набору матеріалів.

На базі Вінницького національного технічного університету відбудуться інженерні змагання EBEC Vinnytsia 2019 (European BEST Engineering Competition) від BEST Vinnytsia. Змагатимуться команди на швидкість вирішення аналітичних проблем і створення виробу з певного набору матеріалів.

Як повідомили організатори заходу, відбуватиметься EBEC Vinnytsia 2019 18-22 листопада. Відомо, що головною метою змагань є просування інженерної думки шляхом створення сприятливих умов для її виникнення та розвитку. Саме тому створюються умови для конкуренції ідей учасників, адже так народжуються ефективні та креативні шляхи вирішення задач.

Крім того, у рамках інженерних змагань організація надає студентам технічних університетів можливість розвинути і реалізувати свої ідеї завдяки співпраці з компаніями та спілкуванню з європейською освітньою спільнотою.

Змагання скрадатимуться з 2 категорій:

- Team Design – вирішення певного технічного завдання командою протягом обмеженого проміжку часу. Результатом проведення конкурсу є наявність пристрою, що виконує необхідні функції для розв’язання поставленої задачі.  

- Case Study – вирішення аналітичних завдань, детальне дослідження певного об’єкта, проблеми, процесу, що має чіткі часові та просторові межі. Зазвичай вирішуються питання управлінської діяльності або технічної сфери.

EBEC складатиметься з трьох етапів:

- EBEC Local: локальні етапи проходять в університетах, при яких існують локальні осередки BEST. Переможці у кожній категорії проходять у наступний етап.

- EBEC Ukraine: національний етап проходить в межах однієї країни (у даному випадку в Україні) і організовується одним локальним осередком BEST у цій країні. Переможці національних етапів продовжують змагання у своїй категорії за місце у фіналі.

- EBEC Final: 120 найкращих команд із 31-єї країни Європи боротимуться за титул "Найкращий Інженер Європи" у фіналі, що проводиться однією локальною групою. Найуспішніші студенти, що представляють найкращі університети Європи, збираються, щоб 10 днів працювати над різними завданнями у багатокультурному середовищі. Під час змагань учасники мають змогу познайомитися з людьми з різних культур, побачити нове місто та зустрітися з представниками провідних компаній на Ярмарку Кар'єри, що проходить в останній день.

Довідка:

ВEST (Board of European Students of Technology) є всеєвропейською студентською організацією, яка об'єднує 31 країну та включає 96 університетів. Основна діяльність - надання якісної додаткової освіти, створення платформи для спілкування студентів, компаній та університетів, а також спрощення комунікації між студентами різних країн Європи.

EBEC (European BEST Engineering Competition) – це змагання між студентами технічних університетів Європи, які організовує BEST.

Ідея інженерних змагань була запозичена в друзів з партнерської організації у Канаді в 2002 році. Тоді було організовані перші змагання та обрано перше місто, яке прийняло 15 команд з усієї Європи - Брюссель, Бельгія. А в 2012 році ця подія проводилась вже в Загребі, Хорватія, де було представлено 26 найкращих команд. Всього в події брало участь більше 2000 студентів з багатьох технічних університетів  по всій Європі.

   

Новини Вінниці / Кому у Вінниці дістанеться титул “Найкращий інженер Європи 2019”? (ФОТО)Новини Вінниці / Кому у Вінниці дістанеться титул “Найкращий інженер Європи 2019”? (ФОТО)
Ірина Заіковата

19 листопада, 2019