Комбінат Порошенка з приміської Десни став лідером з виробництва борошна

Новини Вінниці / Комбінат Порошенка з приміської Десни став лідером з виробництва борошна

За результатами 2019 року «Вінницький комбінат хлібпродуктів №2», що розташований у селищі Десна, посів перше місце в борошномельній галузі України. Такого результату підприємству вдалося досягти завдяки модернізації, яка дозволила удвоє збільшити виробництво продукції.

За результатами 2019 року «Вінницький комбінат хлібпродуктів №2», що розташований у селищі Десна, посів перше місце в борошномельній галузі України. Такого результату підприємству вдалося досягти завдяки модернізації, яка дозволила удвоє збільшити виробництво продукції.

Про це повідомляє пресслужба підприємства. Так, загалом за минулий рік на ВКХП№2 виробили 167,9 тис. т борошна, що на 20,4% більше показника 2018 року. Наразі доля компанії на ринку становить 10,7%. Інформацію підтверджує науково-практичний портал «Зберігання та переробка зерна», який за підтримки асоціації «Борошномели України» склав рейтинг провідних виробників України за підсумками першої половини 2019/20 маркетингового року.

Зазначимо, що підприємство входить до структури «Укрпромінвест-Агро» Олексія Порошенка-старшого. Також ВКХП№2 тримає лідируючі позиції в експорті борошна. У 2019 році комбінат реалізував на зовнішньому ринку 86,3 тис. т борошна (на 63% більше  показника 2018-го), що становить майже чверть всього українського експорту цього продукту. Переважно борошно експортувалося до Китаю, ОАЕ, Сомалі та Палестини.

Макс Мельник

11 лютого, 2020