Колишнього вінничанина внесли в базу сайту «Миротворець»

Новини Вінниці / Колишнього вінничанина внесли в базу сайту «Миротворець»

З 27 жовтня 2019 року у базі сайту «Миротворець» розміщена анкета на громадянина Росії та колишнього вінничанина 50-річного Валерія Пушиліна. Через «активну громадську позицію» він знайомий багатьом вінницьким журналістам, політикам та громадським діячам. Останнім часом росіянин мешкає за кордоном.

Із 27 жовтня 2019 року у базі сайту «Миротворець» розміщена анкета на громадянина Росії та колишнього вінничанина 50-річного Валерія Пушиліна. Через «активну громадську позицію» він знайомий багатьом вінницьким журналістам, політикам та громадським діячам. Останнім часом росіянин мешкає за кордоном.

Нагадаємо, що росіянин В. Пушилін приїхав до Вінниці у 2010 році та відразу почав «розбудовувати» україно-російські зв’язки як у гуманітарній, так і економічній сфері. Багатьом обіцяв посприяти з допомогою з-за кордону.

Проте до предметних проєктів справи не доходили. За офіційною інформацією, уродженець Астрахані В. Пушилін очолював фонд сприяння розвитку міжнародного співробітництва та захисту прав і свобод громадян «Україна – Росія» і був головою відділення «Русское движение Украины» у Вінницькій області.

До речі, зареєстровані ці організації були за різними адресами – одна на вул. Соборній, 50, де того часу приміщення орендував колишній нардеп І. Бондарчук, який очолював «україно-російську» організацію, а інша – у гуртожитку на вул. Гонти.

Попри гучні назви особливого впливу ці організації не мали, а їх діяльність навіть не висвітлювалась. Можна лише припустити, що вони орієнтувалися на «гранти» з РФ, після отримання яких надсилалися звіти про певну роботу. Повторимося, на рівні Вінниці ця робота була не відчутна.  А от в Росії його приймали як поважного гостя… Навіть писали про зустрічі з керівництвом окремих регіонів РФ у тамтешній пресі.

Під час Революції Гідності Валерія Пушиліна часто бачили «неподалік» подій. Як і 6 грудня 2014-го, коли окремі місцеві та заїжджі активісти «захопили» будівлю Вінницької ОДА та облради. Одразу після цього росіянин навіть став учасником «Руху за очищення Вінниччини від корупції» разом з кількома іншими місцевими «хронічними» опозиціонерами.

Якщо аналізувати світлини громадського діяча на сторінці у Facebook, то останні з Вінниці він виставляв саме у 2015-му. Хоча за неофіційною інформацію мешкав у місті Пушилін до 2017 року.

Залишивши Вінницю, В. Пушилін зайнявся активною «блогерською» діяльністю. Саме блогером нині називають вже колишнього вінничанина такі ресурси як Страна.ua і Кореспондент.net, де, між іншим у фонду «Україна-Росія» є навіть власна блогерська сторінка. Певною мірою його почали «розкручувати», цитувати… А сам В. Пушилін всіляко намагався доказати свою прихильність президентові Росії Путіну, пафосно привітавши його, та постійними перепостами речниці МЗС РФ М. Захарової та російських пропагандистів. Після серії «фейсбушних» заяв наприкінці жовтня «вінницького» Пушиліна (аби не плутати з «донецьким») внесли в базу сайту «Миротворець».

Це лише додало впевненості росіянину. Такий крок модераторів сприяв пізнаванності. Мабуть, у майбутньому це збільшить розмір «грантів».  І, зважаючи на популярність, 13 листопада Валерій Пушилін вже звертається до учасників нормандської четвірки з призивом закрити «Миротворець», хоча без цього ресурсу про росіянина знову можуть забути.

Олег Верлан

14 листопада, 2019