Колишнього прикордонника підозрюють в організації схеми незаконного перетину кордону на Вінниччині

Новини Вінниці / Колишнього прикордонника підозрюють в організації схеми незаконного перетину кордону на Вінниччині

У Могилів-Подільському районі 8 червня силовики затримали 36-річного місцевого жителя, колишнього прикордонника, який за гроші забезпечував перетин кордону у бік Молдови. Також «зупинили» правоохоронці і трьох чоловіків, які хотіли опинитися по той бік Дністра.

Як повідомляють у відділі комунікації поліції Вінницької області, затриманий експрикордонник разом зі спільниками налагодив незаконну переправу українців до Республіки Молдови через транскордонну річку Дністер.

Свої «послуги» правопорушники оцінювали від 2 до 8 тисяч доларів. Всіх «клієнтів» зловмисники ретельно перевіряли, проводили з ними співбесіди та інструктажі.

Ввечері 8 червня зловмисник спланував чергову переправу через кордон групи українців. Учотирьох вони приїхали до Дністра… На березі їх очікували силовики.  

Під час затримання фігурант намагався втекти від правоохоронців на автомобілі. В ході переслідування поліцейські заблокували легковик чоловіка та затримали його.

В автомобілі затриманого слідчі вилучили гроші отриманні злочинним шляхом, інші речові докази його протиправної діяльності.

Документували протиправну діяльність правопорушника слідчі слідчого управління ГУНП спільно з співробітниками СБУ та Могилів-Подільського прикордонного загону. Процесуальне керівництво здійснювала Вінницька обласна прокуратура, силову підтримку проведення затримання забезпечували бійці КОРДу.

До обрання запобіжного заходу зловмисник перебуватиме в ізоляторі тимчасового тримання.

Чоловіку повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення передбаченого ч.  3 ст. 332 (Незаконне переправлення осіб через державний кордон України) КК України. За такий злочин зловмиснику загрожує позбавлення волі на строк до дев'яти років з конфіскацією майна.