Колишній заступник очільника поліції Вінниччини став головною фігурою у розслідуванні Bihus.Info по карантину вихідного дня (ВІДЕО)

Новини Вінниці / Колишній заступник очільника поліції Вінниччини став головною фігурою у розслідуванні Bihus.Info по карантину вихідного дня (ВІДЕО)

Журналісти проєкту Bihus.Info вважають себе причетними до звільнення з посади керівника департаменту управління майном Нацполіції Івана Наумова. Він відомий вінничанам, адже у 2014-ом перебував на посаді заступника обласного главку, а до того – у 2012-14 роках - очолював УДСБЕЗ.

Журналісти проєкту Bihus.Info вважають себе причетними до звільнення з посади керівника департаменту управління майном Нацполіції Івана Наумова. Він відомий вінничанам, адже у 2014-ом перебував на посаді заступника обласного главку, а до того – у 2012-14 роках - очолював УДСБЕЗ.  

«Начальник Департаменту управління майном НПУ полковник Іван Наумов з сьогоднішнього дня звільнений із займаної посади», – повідомив 18 листопада заступник директора департаменту комунікації МВС Ярослав Тракало. 

Згідно з повідомлення, Нацполіція проводить службову перевірку за фактами, оприлюдненими щодо посадовця у засобах масової інформації. Заява Тракало оприлюднена на наступний день після виходу сюжету Bihus.Info.

Як зазначають журналісти, ще наприкінці 2017-го очільник Департаменту управління майном Національної поліції Іван Наумов вперше потрапив в об’єктив розслідування Bihus.Info. Тоді Леся Іванова з’ясувала, що Іван Наумов їздить на роботу то на Chrysler товариша, (фейкові номерні знаки, на якому міняли просто посеред вулиці під департаментом), то на машинах Volkswagen Touareg. Крім того, на його тещу був записаний автомобіль Maserati, про власника якого при продажі казали у чоловічому роді, земля, на якій нині зведений комплекс NAVY, а також досі записана земля, на якій зводиться 5-поверховий будинок.

В серпні 2020 журналісти Bihus.Info з’ясували, що син Івана Наумова став власником фірми, яка 29 липня 2020 року відкрила комплекс відпочинку NAVY під Києвом. Бізнес-проект, за словами поліцейського, фінансувався з сімейних заощаджень, однак жодних витрат на нього чиновник не задекларував.

За кілька тижнів до відкриття ми регулярно фіксували поліцейського завгоспа біля і на території комплексу. Наумов продовжив з’являтись в комплексі і після відкриття, зокрема у робочий час.

А в суботу 14 листопада, під час першого “карантину вихідного дня”, журналісти Bihus.Info зафіксували, що ресторанний комплекс NAVY продовжував працювати і приймати клієнтів. Впродовж години до закладу приїхало декілька компаній – загалом два десятки відвідувачів. 

Про порушення карантинних норм журналісти повідомили у поліцію, бо приблизно в цей час почала з’являтися інформації про масові поліцейські рейди по закладах, що порушують карантинний режим. 

Зустрічати патрульних із закладу вийшов чоловік, схожий на друга та помічника поліцейського Олега Кошеля. Після цього патрульні повідомили журналістам, що не змогли потрапити до закладу, а адміністрація нібито надала пояснення, що заклад працює лише “на самовивіз”. При цьому група невідомих чоловіків, які відмовилися представлятися, вимкнули світло на парковці закладу, звідки журналісти спостерігали за його роботою, і в ультимативній формі вимагали залишити територію.

Журналісти написали заяву і надали патрульним пояснення щодо порушення норм карантину ресторанним комплексом NAVY. А також попросили правоохоронців взяти відзняті відеоматеріали, на яких зафіксований факт порушення.

Наскільки праві журналісти у припущенні, що саме матеріал став вирішальним, у даному випадку, покаже час.  

Олеся Рудницька

18 листопада, 2020