Колишній перший заступник губернатора Вінниччини очолив Інститут нанотехнологій

Новини Вінниці / Колишній перший заступник губернатора Вінниччини очолив Інститут нанотехнологій

Після того, як у 2019-му Андрій Гижко пішов з посади першого заступника голови Вінницької ОДА, він працював проректором Донецького НУ ім. Стуса, а віднедавна став президентом Інституту електронно-променевих нанотехнологій і наноматеріалів.

Якщо бути точніше, то ТОВ «Інститут електронно-променевих нанотехнологій і наноматеріалів» з офісом у центрі Вінниці. Товариство засноване ще у 2016 році та спеціалізується переважно на роботі в енергетичній сфері.

«На сьогоднішній день Вінницький інститут електронно-променевих нанотехнологій і наноматеріалів досяг значних результатів в сфері відновлювальних і нових джерел енергії, способів зберігання і транспортування енергії, виробництва наноматеріалів і нанесення їх на різні поверхні. Зокрема, ми маємо напрацювання у сонячній енергетиці по значному збільшенню ефективності сонячних елементів за рахунок покриття їх графеном.

Розроблені технології очищення забрудненої води та опреснення морської води з використанням графену та нанотрубок. У сучасній енергетиці маємо напрацювання по переходу на графенові провідники струму та ефективні акумуляторні батареї.

Також, в електронно-променевих технологіях, ми створили ефективний агрегат з промислового виробництва вуглецевих наноматеріалів. Інститут має значні досягнення по очищенню металургійного кремнію MGSi, відновленню кремнію з кварцитів», - йдеться на сайті компанії.

 

Олег Верлан

29 листопада, 2021