Колишній директор держпідприємства «потайки» понад три роки добував вапняк: збитки сягають 150 мільйонів

Новини Вінниці / Колишній директор держпідприємства «потайки» понад три роки добував вапняк: збитки сягають 150 мільйонів

Колишньому керівнику ДП «Мурафський кар’єр», розташованому у Шаргородському районі Вінниччини, повідомленно про підозру через незаконне видобування корисних копалин загальнодержавного значення на суму 150 млн грн. Існувала схема, до якої залучалися приватники.

Колишньому керівнику ДП «Мурафський кар’єр», розташованого у Шаргородському районі Вінниччини, повідомленно про підозру через незаконне видобування корисних копалин загальнодержавного значення на суму 150 млн грн. Існувала схема, до якої залучалися приватники.  

Як повідомляють у пресслужбах Вінницької обласної прокуратури та терупраіління ДБР у м.Хмельницькому, сьогодні, 23 жовтня, повідомлено про підозру колишньому керівнику державного підприємства за незаконне видобування корисних копалин загальнодержавного значення (ч. 2 ст. 240 КК України).

За даними слідства, перебуваючи на посаді директора ДП «Мурафський кар’єр» в період з 02.06.2015 по 31.12.2018,  всупереч вимог ст. ст. 14, 15, 16, 17 Кодексу України про надра, п. 22 Порядку надання спеціальних дозволів на користування надрами, достовірно знаючи про те, що у вказаного державного підприємства спеціальний дозвіл на користування надрами зупинений, а у подальшому анульований, організував, незаконне видобування  флюсового вапняку на території Жданівського родовища, яке перебувало в користуванні підприємства.

Встановлено, що тоді було видобуто 58811 м3, або 104 683 т вапняку флюсового. Цей обсяг оцінюють у 150 мільйонів.   

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюється  слідчими територіального управління Державного бюро розслідувань, розташованого в місті Хмельницькому за оперативного супроводження УСБУ у Вінницькій області.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді штрафу від 3000 до 5000 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеження волі на строк до 3 років, або позбавлення волі на той самий строк.

Новини Вінниці / Колишній директор держпідприємства «потайки» понад три роки добував вапняк: збитки сягають 150 мільйонівНовини Вінниці / Колишній директор держпідприємства «потайки» понад три роки добував вапняк: збитки сягають 150 мільйонівНовини Вінниці / Колишній директор держпідприємства «потайки» понад три роки добував вапняк: збитки сягають 150 мільйонів
Макс Мельник

23 жовтня, 2020