Коли вінничанам підвищать тарифи на тепло? В уряді визначилися з принциповою позицією

Новини Вінниці / Коли вінничанам підвищать тарифи на тепло? В уряді визначилися з принциповою позицією

Уряд спільно з НКРЕКП, НАК «Нафтогаз» й Асоціацією міст розробить спеціальний меморандум, яким сторони передбачать зобов'язання не переглядати ціни на комунальні послуги до кінця опалювального сезону. Йдеться про тарифи на гарячу воду і опалення. Таким чином, до квітня тепло у Вінниці не дорожчатиме. А от потім перегляду тарифів не уникнути…

Уряд спільно з НКРЕКП, НАК «Нафтогаз» й Асоціацією міст розробить спеціальний меморандум, яким сторони зобов'яжуться не переглядати ціни на комунальні послуги до кінця опалювального сезону. Йдеться про тарифи на гарячу воду і опалення. Таким чином, до квітня тепло у Вінниці не дорожчатиме. А от потім перегляду тарифів не уникнути…  

Як повідомляє прес-служба Кабміну, посилаючись на заяву прем’єра Д.Шмигаля, усі причетні домовилися розробити і підписати меморандум. У ньому будуть обговорені наступні моменти:

• тарифи на тепло і гарячу воду в цьому опалювальному сезоні залишаться незмінними;

• борги перед Нафтогазом реструктуризують;

• теплокомуненерго зможуть укладати річні договори з НАК «Нафтогаз» за «вигідною» ціною.

Раніше вольовим рішенням в Україні встановили, що з 1 лютого тариф на газ складе 6,99 грн/м3 для всіх постачальників. Такою ціна закріплена до кінця опалювального сезону або карантину, а за фактом до 31 березня 2021 року.

Чого чекати з квітня? Можна припустити, що дадуться взнаки підвищення рівня мінімальної зарплатні, енергоносіїв та витратних матеріалів, як аргументи, тому теплокомуненерго наполягатимуть на підвищення тарифів на 10-15%.

Олег Верлан

21 січня, 2021