Коли відкриють ринки? У Кабміні надали роз'яснення

Новини Вінниці / Коли відкриють ринки? У Кабміні надали роз'яснення

Український уряд працює над спеціальним порядком для продуктових ринків у якому збирається врахувати вимогу стосовно безпечного перебування людей та який буде направлений на відновлення роботи ринків, коли у фермерів буде продукція для реалізації.

Український уряд працює над спеціальним порядком для продуктових ринків, у якому збирається врахувати вимогу стосовно безпечного перебування людей та який буде направлений на відновлення роботи ринків, коли у фермерів буде продукція для реалізації.

За словами міністра Кабінету міністрів Олега Немчинова в ефірі Громадського, Міністерство розвитку економіки, торгівлі і сільського господарства розробляє документ, у якому збираються врахувати вимогу щодо безпечного перебування людей на ринках. Підштовхує до цього ситуація з урожаєм. При цьому Немчинов підкреслив, що на засіданні Кабміну в середу це питання, судячи з усього, не стануть піднімати. Воно нібито буде актуальним, «як тільки самі власники ринків, оператори цих торгових площ будуть готові до реалізації».

В принципі, при нинішній системі ведення аграрного бізнесу фермери давно готові. Ринки завжди готові. На Грушевського вважають по-іншому. Або точніше, там не готові.

Ірина Заіковата

22 квітня, 2020