Коли «відчинять двері» першого пологового будинку у Вінниці

Новини Вінниці / Коли «відчинять двері» першого пологового будинку у Вінниці

Через підтвердження діагнозу COVID-19 у лікаря-анестезіолога Вінницького пологового будинку №1, з 22 червня не приймає нових пацієнтів. Усі, хто перебуває у стаціонарі, та медичні працівники проходять планове обстеження.

Через підтвердження діагнозу COVID-19 у лікаря-анестезіолога Вінницького пологового будинку №1, з 22 червня заклад не приймає нових пацієнтів. Усі, хто перебуває у стаціонарі, та медичні працівники проходять планове обстеження.

Як запевнив NaПарижі директор департаменту охорони здоров’я Вінницької міськради Олександр Шиш, протягом тижня має бути відомий результат діагностики персоналу та пацієнтів. Отримавши висновки, буде прийнято рішення щодо подальший дій. Якщо коронавірус не «знайдуть», то пологовий будинок працюватиме у звичайному режимі. Наразі усі породілля направляються до пологового будинку №2 та лікарні «Центр матері та дитини».

«В деяких інших медичних закладах також є поодинокі випадки підозр на захворювання. Зокрема у лікарні швидкої допомоги. У такому випадку люди йдуть на самоізоляцію, а за їх станом спостерігають сімейні лікарі. Інколи діагноз підтверджується. Це нормальна практика», - зазначив Олександр Шиш.

Також він додав, що станом на ранок 24 червня по місту вже зафіксовано 995 випадків інфікування, 628 хворих одужало, 353 хворіє, у тому числі 283 вдома.   

Олег Верлан

24 червня, 2020