Коли в Україні буде пік коронавірусу? У МОЗ назвали ключову умову

Новини Вінниці / Коли в Україні буде пік коронавірусу? У МОЗ назвали ключову умову

У МОЗ припускають, що при дотриманні українцями карантинних мір, то пік коронавірусу в нашій країні не настане. Однак, згідно з проведеними соціальними опитуваннями з кожним днем більшає кількість незадоволених обмеженнями людей, тим самим стає більше порушників карантину. Люди перестають купувати й носити маски, дезінфектори, адже купити їх за "адекватні кошти" не можливо.

У МОЗ припускають, що при дотриманні українцями карантинних мір, пік коронавірусу в нашій країні не настане. Однак, згідно з проведеними соціальними опитуваннями з кожним днем більшає кількість незадоволених обмеженнями людей, тим самим стає більше порушників карантину. Люди перестають купувати й носити маски, дезінфектори, адже купити їх за "адекватні кошти" не можливо.

Міністр охорони здоров'я Максим Степанов на брифінгу у вівторок, 28 квітня нагадав про шанс оминути найгірший сценарій.

"Всі заходи, яких ми вживаємо, спрямовані на боротьбу з коронавірусною хворобою. І я впевнений, що якщо ми будемо дотримуватися тих рекомендацій і плану, розробленого міністерством і затвердженого урядом, ми в змозі уникнути піка", – підкреслив він.

Під "піком" чиновник розуміє рівень захворюванності по аналогії з Іспанією чи Італією. Мабуть. Тобто коли хворих стільки, що державна система не здатна рятувати та відмовляє пацієнтам. 

"Пік – це той стан, коли медична система не здатна надавати допомогу всім, хто цього потребує. Таке навантаження, що вона не може приймати пацієнтів. Якщо ж ми будемо дотримуватися всіх карантинних заходів, я впевнений, що пік малоймовірний", – запевнив Степанов.