Коли у квітні очікувати магнітні бурі

Новини Вінниці / Коли у квітні очікувати магнітні бурі

Як свідчать дані Лабораторії рентгенівської астрономії Сонця, у квітні 2021 року, за прогнозами вчених, очікується дві слабких магнітних бурі. Крім того, в деякі дні мають відбутися сплески геомагнітної активності.

Як свідчать дані Лабораторії рентгенівської астрономії Сонця, у квітні 2021 року, за прогнозами вчених, очікується дві слабких магнітних бурі. Крім того, в деякі дні мають відбутися сплески геомагнітної активності.

Так, магнітні бурі категорії G1 (слабкі) очікуються 10 і 16 квітня. Магнітосфера буде збудженою 8 і 9, а також 17 квітня.

Варто зазначити, що прогноз на такий тривалий термін може бути неточним і ще може змінитися.

Магнітні бурі - це обурення геомагнітного поля Землі, які можуть тривати від декількох годин до декількох діб і можуть мати різну інтенсивність. Магнітні бурі впливають на роботу систем зв'язку, викликають технічні збої і проблеми з самопочуттям у людей.

Геомагнітні коливання можуть впливати на самопочуття людей різного віку, якщо вони метеозалежні. Так, людина може відчувати головний біль, запаморочення, нудоту, дратівливість, безсоння, болі в м'язах і так далі.

Олеся Рудницька

2 квітня, 2021