Коли політика заважає військовим. Сили оборони відповіли на «наказ Зеленського» звільнити південь України

Новини Вінниці / Коли політика заважає військовим. Сили оборони відповіли на «наказ Зеленського» звільнити південь України

Слова міністра оборони Олексія Резнікова про те, що президент Зеленський надав наказ звільнити південні регіони з військової точки зору здаються абсурдом. Заздалегідь про такі плани не повідомляють. Тому виникає питання – рішення про наступ має лише політичне підґрунтя чи ЗСУ насправді здатні до потужного контрнаступу, який от-от розпочнеться?

Зазначимо, протягом двох тижнів у Міноборони наголошували на забороні висвітлення інформації щодо просування українських військ у бік Херсона. Аби не нашкодити. Незважаючи на це, Резніков каже про наказ Зеленського. По суті, такі накази має давати Валерій Залужний, як безпосереднє військове керівництво. Тому здається, що в Офісі президента переймаються скоріше політичними дивідендами та рейтингами, адже анонсують певні дії на фронті. Складається враження, що і майбутні «плюси» на Банковій хочуть записати у свою «карму», а не Генштабу.

Навіть не будемо пригадувати суперечливу ситуацію з «порядком» виїзду за межі регіону для військовозобов’язаних з різними поясненнями у Генштабі та Банковій.

«Ми готові до звільнення і просуваємося і щодня робимо цю роботу. Те, що воно буде більше відповідати очікуванням населення, звичайно, з отриманням, посиленням наших потужностей на артилерійському напрямку, це буде більш динамічно. Але давайте тримати режим «тиші», який нам потрібно, щоб виконати свою роботу», - заявила  на брифінгу начальниця Об'єднаного координаційного прес-центру Сил оборони півдня України Наталія Гуменюк щодо підготовки до деокупації.

Фактично це камінець у бік міністра, який в інтерв'ю The Times сказав зайве. А от з власної волі, чи підказали йому, можна лише здогадуватися.

Надає оптимізму те, що окупантам чудово відомі стратегічні плани ЗСУ – немає у цьому секрету. Контрнаступ триває, загарбники неохоче здають свої позиції, не хочуть повертатися в анексований у 2014-му Крим.