Коли на Вінниччині відновлять транспортне сполучення? Про етапи Мінінфраструктури поділилися міністр Криклій і депутатка Борзова

Новини Вінниці / Коли на Вінниччині відновлять транспортне сполучення? Про етапи Мінінфраструктури поділилися міністр Криклій і депутатка Борзова

Через брак офіційної інформації її доповнюють ЗМІ, зацікавлені особи та нардепи. Оскільки міністр інфраструктури Владислав Криклій заявив, що «працюємо зараз над тим, щоб пасажирський транспорт зміг поступово відновити роботу», але на сайті міністерства не додав деталі, то їх навели інші. Спочатку туроператори поділилися графікою, а потім депутатка Ірина Борзова у Facebook «розписала» подробиці.

Через брак офіційної інформації її доповнюють ЗМІ, зацікавлені особи та нардепи. Оскільки міністр інфраструктури Владислав Криклій заявив, що «працюємо зараз над тим, щоб пасажирський транспорт зміг поступово відновити роботу», але на сайті міністерства не додав деталі, то їх навели інші. Спочатку туроператори поділилися графікою, а потім депутатка з Вінниччини Ірина Борзова у Facebook «розписала» подробиці.

«Наразі спільно з Міністерством охорони здоров’я ми обговорюємо і опрацьовуємо це питання. Сподіваємося на конструктивну позицію, яка дозволить захистити громадян і забезпечити роботу транспорту», - лише підкреслив Владислав Криклій на зустрічі з міжнародними пасажирськими автомобільними перевізниками.

Проте у різних містах, зокрема у Вінниці, місцеві перевізники вийшли на акції протесту. Хоча попередньо вони обіцяли перекривати траси, але обійшлися без таких радикальних мір.

Якщо не Криклій, то туроператори почали ділитися графікою з попередніми, але конкретними датами від Мінінфраструктури. А далі І.Борзова у соцмережі цю інформацію «розписала»… Отже, за ї словами, передбачаються три етапи відновлення транспортного сполучення. На першому, який стартує 22 травня, планують запустити 745 приміських поїздів у години «пік», міські автомобільні перевезення (крім маршрутних таксі) та приміські перевезення (у межах одного району).

Чудова новина, приміром, для жителів Гнівані чи Калинівки, які мешкають у межах 20 км від Вінниці, але в «іншому районі». Їм доведеться зачекати другого етапу, який може може початися з 29 травня. Тоді передбачається запуск внутрішньообласних перевезень, внутрішнього авіасполучення, а також вихід до 50% приміських поїздів і 42 пар поїздів далекого прямування категорії «Інтерсіті+», «Нічний експрес». 

Запуск із 9 червня міжобласних і міжнародних автомобільних перевезень, зокрема, маршрутних таксі. З 12 червня планується запуск 100% приміських поїздів, які курсуватимуть у світлий час доби, а також усіх пасажирських поїздів згідно з графіком. А третьому етапі збираються завершувати з карантином.

Олеся Рудницька

13 травня, 2020