Коли для вінничан відкриють другу смугу Київського мосту?

Новини Вінниці / Коли для вінничан відкриють другу смугу Київського мосту?

З початком реконструкції Київського мосту значна кількість вінничан відчувають певні незручності, коли є потреба опинитися на іншому боці Південного Бугу. З листопада містянам обіцюють «зимові канікули» для мостобудівників, а на самому мосту мають відкрити для руху другу смугу. Місяць розпочався. У чому затримка?

З початком реконструкції Київського мосту значна кількість вінничан відчувають певні незручності, коли є потреба опинитися на іншому боці Південного Бугу. З листопада містянам обіцяють «зимові канікули» для мостобудівників, а на самому мосту мають відкрити для руху другу смугу. Місяць розпочався. Яка ж причина затримки?

Нагадаємо, реконструкція мосту стала вимушеною, оскільки за спорудженням переходу на початку 1960-их його жодного разу капітально не ремонтували. Навесні 2017-го вінничанам казали, що роботи закінчаться «до зими», а потім терміни завершення реконструкції перенесли. Безпосередньо мостобудівники запевняють, що більш реалістично говорити про кінцевий результат орієнтовно на початку літа 2018 року. 

Вінничани давно глузують з робітників, що вони більше відпочивають, ніж працюють. Натомість, роботи з відновлення мостового переходу тривають навіть у вихідні дні. Переважно, коли містяни їдуть по одній відкритій для руху смузі, вони не бачать того, що відбувається «знизу». А саме там проводяться більшість робот. 

Спілкуючись з працівниками Na Парижі дізнався, що заміні підлягають майже всі конструкції. Вони залишили лише кілька бетонних балок у «південній» частині мосту. Решту замінили. Окрім того, на верхній шар балок будівельники кладуть решітку з металевих прутів, яка має значно підсилити сам міст і зробити його більш безпечним. 

До речі, вони показали, що раніше цього «риштування» на мосту не було, тому він швидше руйнувався. Наразі будівельникам залишилося заасфальтувати 50-метрову ділянку мосту, щоб перенести бетонні блоки та відкрити для руху другу смугу. Працівники запевняють, що це відбудеться за тиждень-два.

Щодо «канікул», то мостобудівники запевняють, до працюватимуть до морозів, але під мостом. Там вдосталь роботи… 

 

Олег Верлан
 

Антон Булгаков

5 листопада, 2017