Класична «підстава». У Вінниці біля пошти затримали молоду жінку з наркотиками на 300 тисяч у посилці

Новини Вінниці / Класична «підстава». У Вінниці біля пошти затримали молоду жінку з наркотиками на 300 тисяч у посилці

У Вінниці 19 січня поліцейські затримали 29–річну жительку міста, яку підозроюють у розповсюдженні наркотиків, психотропів та синтетичних наркотиків. У молодої «закладниці» правоохоронці вилучили пакетики з екстазі, канабісом, мефедроном, амфетаміном та PVP–сіллю. Жінку зупинили на виході з відділення пошти, і вона зізналась, що має при собі заборонених засобів на 300 тисяч гривень. Схоже, її підставили постачальники…

Як повідомляють у відділі комунікації поліції Вінницької області, під час відпрацювання території обслуговування поліцейські батальйону патрульної служби особливого призначення «Вінниця» спільно з оперативниками управління боротьби з наркозлочинністю зупинили 29-річну вінничанку.

Спілкуючись із поліцейськими жінка помітно нервувала. На запитання чи має при собі заборонені речі, вона розповіла, що у коробці, яку щойно забрала з пошти, є наркотичні засоби та психотропні речовини. Вміст коробки зловмисниця планувала розповсюдити в обласному центрі шляхом створення закладок.

Злочин задокументувала слідчо-оперативна група Відділу поліції № 2 Вінницького райуправління. Загалом у жінки вилучено 230 розфасованих поліетиленових пакетів з канабісом, мефедроном, амфетаміном, екстазі та PVP–сіллю. Під час невідкладного обшуку за місцем проживання жінки вилучено електронні ваги.

Вартість «товару» на «чорному ринку» складає 300 000 гривень. Вилучене направлено на експертизу.

Зловмисниця затримана та перебуває в ізоляторі тимчасового тримання. Наразі слідством вирішується питання щодо повідомлення їй про підозру та обрання запобіжного заходу.

За цим фактом проводиться розслідування за ч. 1 ст. 307 Кримінального кодексу України (Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів). Санкція статті передбачає покарання до 8 років ув’язнення.

Після проведення експертиз буде визначена остаточна правова кваліфікація дій правопорушниці.

Ситуація нагадує підставу. Жінка вийшла з коробкою. Одразу до неї підійшли правоохоронці. Складається враження, що постачальник «стуканув» про посилку, а далі все же відбувалось за класикою жанру.