«Кістка» Кремлю. Зеленський вчергове запропонував перемовини, і Путін погодився

Новини Вінниці / «Кістка» Кремлю. Зеленський вчергове запропонував перемовини, і Путін погодився

Другий день війни Росії з Україною демонструє важкі втрати загарбників. І це болісно б’є по іміджу не стільки окупантів, як їх політичного керівництва. Тому не дивно, що на чергову пропозицію Володимира Зеленського у Кремлі погодилися, хоча вчора-позавчора навіть спілкуватися з Києвом не бажали.

Формально у Москві погодилися через «кістку». Саме так можна назвати «поступки» Зеленського – «нейтральний статус». Вибачте, але Україну в НАТО і раніше не брали. Тому для Києва це навіть не крок назад, а лише «кістка».

Оскільки зазнав фіаско запланований бліцкриг, у Москві шукають привід вийти з ситуації пристойно. Проте прессекретар Путіна Д.Пєсков вже сказав, що почув «нову заяву», «на нього звернули увагу». А потім – після паузи – заявив, що РФ готова відправити делегацію до Мінську для перемовин з Україною.

Куди? Так, у анексовану Білорусь до «губернатора» Лукашенка. В жодну цивілізовану країну росіянам не зручно їхати через масові протести. А у Бацькі всі під контролем своїх військових. Тобто Путін переляканий.

Наразі у Києві та Москві чудово розуміють, що на тлі успішних військових операцій українських військових та численних втрат техніці та людського ресурсу росіян, казати капітуляцію не варто. Про визнання «Л/ДНР» - теж. Позаблоковий статус, який і так є, можна. Вода у Крим стане предметом торгу. Росіяни дійшли до Каховського водосховища. Поки їх не вибили. От і все.

Нагадаємо, вранці 24 лютого Путін жадав капітуляції, відставки Зеленського, федералізації України, власного протеже у Києві, повного роззброєння ЗСУ. Лише два дні тому…

Олег Верлан

25 лютого, 2022