Кількість жертв серед мирного населення Маріуполя може досягати 20 тисяч, 80% міста знищено – радник мера

Новини Вінниці / Кількість жертв серед мирного населення Маріуполя може досягати 20 тисяч, 80% міста знищено – радник мера

З перших часів війни російські загарбники знищують Маріуполь. Ніхто не рахує кількість обстрілів житлових кварталів. За оцінками радника міського голови Петра Андрющенка, кількість жертв серед мирного населення може досягати наразі 20 000 людей.

«Ховають загиблих у дворах, на вулицях. Муніципальні служби не працюють, цвинтар – на території, що контролюється російськими загарбниками. Для того, щоб дати людям попити, у місті розібрали системи опалення та теплотраси – зливали воду з них», - розповів він про катастрофічну ситуацію у місті.

Як зазначає Андрющенко, останнє джерело води зупинилося кілька днів тому. Централізоване розвезення води стало неможливим через постійні обстріли і бомбардування. Останній працюючий магазин із запасами їжі було цілеспрямовано знищено окупантами. 80% житлового фонду у місті непридатні для житла, з них не менше 80% неможливо буде відновити ніколи.

На думку Андрющенка, місто разом з мешканцями свідомо знищується агресором. Тому що воно не прийняло «бананові республіки» і було взірцем того, як можна розвиватися без «русского міра».

Треба відзначити, що міська рада наполягає на підтвердженій кількості загиблих – 2357 маріупольців. Інші цифри – це оцінні судження. Але це не відміняє того, що окупант приніс у Маріуполь справжнє пекло. І має відповісти за це.

Олег Верлан

15 березня, 2022