Художницю з Вінниці відзначили президентською стипендією

Новини Вінниці / Художницю з Вінниці відзначили президентською стипендією

Відповідно до виданого президентом Указу № 661/2019 молоду вінницьку художницю Маргариту Журунову було призначено президентську стипендію. Відомо, що дані стипендії отримали молоді письменники і митці у сфері музичного, театрального, образотворчого, хореографічного, естрадно-циркового мистецтва та кіномистецтва.

Відповідно до виданого президентом Указу № 661/2019, молодій вінницькій художниці Маргариті Журунової було призначено президентську стипендію. Відомо, що дані стипендії отримали молоді письменники і митці у сфері музичного, театрального, образотворчого, хореографічного, естрадно-циркового мистецтва та кіномистецтва.

Як стало відомо з сайту Глави держави, Володимир Зеленський призначив стипендії для 30 письменників, 83 митців у сфері музичного мистецтва, 14 митців у сфері театрального мистецтва, 45 – у сфері образотворчого мистецтва, 13  –  у сфері естрадно-циркового мистецтва та  24 – у сфері кіномистецтва. Указ набирає чинності з 1 грудня 2019 року.

Відомо, що серед президентських стипендіатів є також 25-річна вінницька художниця Маргарита Журунова, яка у цьому році також отримала грант Президента України. Тобто, наприкінці лютого експертною комісією на конкурсній основі було прийнято рішення підтримати графіка Журунову Маргариту Ігорівну (м. Вінниця) на створення і реалізацію артбука «Український бестіарій. Том ІІ» на базі Вінницького обласного краєзнавчого музею.