Хом’як Вінницький виходить на екрани України

Новини Вінниці / Хом’як Вінницький виходить на екрани України

Після 7 березня у кінотеатрах країни транслюватимуть український повнометражний анімаційний фільм «Викрадена принцеса: Руслан і Людмила». Вінниця не стане виключенням.

Після 7 березня у кінотеатрах країни транслюватимуть український повнометражний анімаційний фільм «Викрадена принцеса: Руслан і Людмила». Вінниця не стане виключенням.

Як зазначається на сторінці стрічки у Facebook, її автори намагалися втілити ідею створення дивовижної історії, яка трапилась у «чарівному місті Києві» за часів «відважних воїнів, прекрасних принцес і могутніх чаклунів».

Згідно сюжету, мандрівний артист Руслан, який мріє стати лицарем, зустрів прекрасну Мілу і закохався в неї, навіть не підозрюючи, що дівчина – князівська донька. Щастя закоханих не тривало вічно. На очах Руслана злий чаклун Чорномор викрав кохану прагнучи перетворити силу її кохання на власну чаклунську могутність. Руслан вирішив наздогнати принцесу. Він долає всі перешкоди, щоб довести усім, що справжнє кохання сильніше за магію.

Хоча у ті часи начебто не існувало Вінниці, але одним з героїв став маленький місцевий ссавець. Вирішивши окреслити територію тогочасної Русі, автори додали Хом’яка Вінницького та Нестора Печерського, як героїв з топонімічними ознаками. На сторінці в соцмережі гризуна охарактеризували, як «пухнастого, щирого ненажеру», який буцімто нагадує «професійного ледаря і простaкa», але «коли спрaвa стосується їжі, здaтний проявити чудесa винaхідливості і спритності».

На передпоказі у Тернополі автори додали, що Хом’як Вінницький – «найкрутіший персонаж», а вінничанам він сподобається.

До речі, продюсер мультфільму Єгор Олесов зазначив, що стрічка вийде на екранах у понад 50 країнах світу, «йде робота над дубляжем у Польщі, Ізраїлі, Франції та Болгарії», а «у березні стартує кінотеатральний показ у Румунії і Туреччині». Передивитися трейлер мільтфільму можна за посиланням

Макс Мельник

6 березня, 2018