Хірургічний корпус "Пироговки" запрацює у червні 2018 року. Якщо держава додатково виділить понад 200 мільйонів

Новини Вінниці / Хірургічний корпус "Пироговки" запрацює у червні 2018 року. Якщо держава додатково виділить понад 200 мільйонів

Найвідоміший довгобуд Вінниччини, хірургічний корпус обласної лікарні ім.Пирогова має усі шанси вже влітку 2018 року приймати пацієнтів. Для цього приміщення потрібно "наповнити" обладнанням, адже старе устаткування, яке скоріш схоже на музейні експонати, із діючих корпусів в новий не будуть брати. Про це повідомив головний лікар медзакладу Олександр Жупанов.

Найвідоміший довгобуд Вінниччини, хірургічний корпус обласної лікарні ім.Пирогова має усі шанси вже влітку 2018 року приймати пацієнтів. Для цього приміщення потрібно "наповнити" обладнанням, адже старе устаткування, яке скоріш схоже на музейні експонати, із діючих корпусів в новий перемыщати не будуть. Про це повідомив головний лікар медзакладу Олександр Жупанов.

"Будівельні роботи були завершені давно. Але для того, щоб працювала лікарня, треба на сьогодні "насити" її медичним обладнанням. За нашими підрахунками, потрібне технічне і медичне обладнання коштує 420 мільйонів гривень. На сьогодні закуплено на 195 мільйонів. Дякуючи прем'єр-міністру і уряду цьогоріч виділено 145 мільйонів. За перший транш на 45 мільйонів, який надійшов влітку, ми вже закупили обладнання. На 100 мільйонів, які надійшли в жовтні вже проведенні тендери. Устаткування почне надходити в січні та лютому 2018-го. Ми сьогодні попросили Володимира Гройсмана додаткові кошти, щоб закінчити оснащення. Якщо вони будуть виділені на початку року, в червні корпус запрацює на повну потужність", - розповів Олександр Жупанов.

Яке обладнання встигли придбати і що зробили, сьогодні головний лікар показав прем'єр міністру Володимиру Гройсману. Олександр Жупанов зауважив, що купують виключно найсучасніше устаткування.

"У вас є два завдання: закуповувати найкраще обладнання і за найнижчими цінами", - наголосив глава уряду.

Водночас, Володимир Гройсман заявив, що хоче добудувати лікарні по всіх регіонах, які почали зводити раніше.

"Маємо добудувати лікарні, які потрібні. Це перинатальний центр у Львові, лікарні на Волині, в Тернополі та у Вінниці, а також ряд кардіоцентрів. Хочу все завершити, аби лікарні функціонували", - зауважив Володимир Гройсман.

За його словами, Уряд готовий розглянути можливості щодо фінансування будівництва – в тому числі за рахунок коштів Державного фонду регіонального розвитку.

Саша ГРИГОРОВСЬКА