Херсонське «кільце»: у британській розвідці пояснили, від чого залежить потенціал російських сил на правому березі Дніпра

Новини Вінниці / Херсонське «кільце»: у британській розвідці пояснили, від чого залежить потенціал російських сил на правому березі Дніпра

Контрольним ударом по Каховському мосту назвали у ЗСУ нещодавній «прильот» на Херсонщині, який, за попередніми даними, вивів з ладу конструкцію. Наразі, окрім понтонів, інших переправ через Дніпро в регіоні не існує. Британська розвідка вважає, що з огляду на обмежений ланцюг поставок, розмір запасів, які вже створила російська армія, буде ключовим для її витривалості на правому березі річки у Херсонській області.

Про це йдеться у розвідувальному огляді Міноборони Британії.

Зазначається, що два основні автомобільні мости, що ведуть до окупованої Росією території на західному березі Дніпра в Херсонській області, зараз, ймовірно, не використовуються для військового постачання.

Розвідка відзначає, що останніми днями Росії вдалося провести лише поверхневий ремонт пошкодженого Антонівського автодорожнього мосту, який, ймовірно, залишається структурно пошкодженим.

В Міноборони Британії також нагадують, що минулого тижня також було додатково пошкоджено магістральний залізничний міст під Херсоном.

«З кінця липня 2022 року Росія використовує понтонну переправу біля залізничного мосту як основний шлях постачання військових. Навіть якщо Росії вдасться суттєво відремонтувати мости, вони залишаться ключовою вразливістю. Наземне забезпечення кількох тисяч російських військ на західному березі майже напевно залежить лише від двох понтонних пунктів переправи…

Зважаючи на обмежений ланцюжок поставок, розмір будь-яких запасів, які Росії вдалося створити на західному березі, ймовірно, буде ключовим фактором витривалості сил», ­– заявляють у британській розвідці.

Олег Верлан

13 серпня, 2022