«Херсон залишиться Україною!» Мер звернувся до містян під обстрілом окупантів

Новини Вінниці / «Херсон залишиться Україною!» Мер звернувся до містян під обстрілом окупантів

З ранку у Херсоні тривають вуличні бої. На вулицях їздить російська техніка. Місто не здають.

У мережі з’явилася інформація, що у Херсоні вже крутять фейкове переозвучене відео Зеленського, що нібито у Києві підписано капітуляцію. Містяни не вірять…

Мер Херсона Ігор Колихаєв звернувся до мешканців просто під обстрілом окупантів. Він наголосив, що Херсон був і залишиться українським містом.

Також він закликав росіян піти з міста та припинити обстріл мирного населення. Про це він написав на своїй сторінці у Facebook.

За словами мера, місто перебуває під обстрілом. Горять житлові будинки та міські об'єкти. Місцева влада намагається координувати роботу міських служб, але, як зізнався Колихаєв, це зараз дуже складно.

«Ми з вами – не солдати, ми – мирне населення. Я на своєму робочому місці і моє завдання зараз гасити пожежі, охороняти український прапор над містом, зберегти ваші життя та максимально швидко ліквідувати наслідки обстрілів міста. Місто має жити попри все! Допоможіть мені!», – наголосив він.

Мер Херсона закликав людей не ходити вулицями, а також поберегти себе.

«Якщо мене почують солдати РФ та їхнє керівництво. Я прошу: йдіть з нашого міста, припиніть обстріл мирного населення. Ви взяли вже все, що хотіли. У тому числі й людські життя. Бог вам суддя і йдіть у бік російського корабля... Херсон був і залишиться українським містом!», – наголосив Колихаєв.

Олег Верлан

1 березня, 2022