Харківська компанія STALEKS евакуювалась до Вінниці. Вона стала десятою, яка у місті відновить виробництво

Новини Вінниці / Харківська компанія STALEKS евакуювалась до Вінниці. Вона стала десятою, яка у місті відновить виробництво

Через постійні бомбування Харкова місцева компанія STALEKS була змушена евакуюватися. Виробництво перевезено до Вінниці.

«STALEKS - десята компанія, яка переїхала до Вінниці. Підприємство у Харкові випускало понад 50 видів продукції - від манікюрного інструменту до шкіряних аксесуарів. 11 млн виробів на рік. Компанія є одним з найбільших у світі виробників б'юті-інструменту», - написав у Телеграмі міський голова Вінниці Сергій Моргунов.

Як розповів заступник міського голови Андрій Очеретний, STALEKS є одним з найбільших у світі виробників інструментів для індустрії краси. Після трьох тижнів перемовин та виробу промислових майданчиків компанія для релокації обрала Вінницю.

Це підприємство виготовляє пушери, пінцети, ножиці та інше. До початку війни щодня випускалось понад 30 тисяч одиниць продукції (річна потужність - близько 11 млн одиниць).

Наразі Вінницька міськрада опрацювала запити про релокацію від 54 компаній із зони бойових дій. Вісімнадцяти надано інформацію щодо вільних об’єктів у Вінниці і вони розглядають надані пропозиції. На ділянки для ознайомлення підприємці виїжджають разом з місцевими представниками.

Олеся Рудницька

8 квітня, 2022