Харків‘яни залишили фонду «Кращий художник» чотири картини з вінницькими та житомирськими пейзажами

Новини Вінниці / Харків‘яни залишили фонду «Кращий художник» чотири картини з вінницькими та житомирськими пейзажами

Митці з Харкова Олександр Брітцев та Неллі Кірман, які стали лауреатами мистецької премії подарували Вінниці чотири полотна, створених в рамках міжнародного мистецького пленеру «Кращий художник/The best artist». Картини залишаться у місті і підуть у фонд проєкту «Кращий художник» .

Митці з Харкова Олександр Брітцев та Неллі Кірман, які стали лауреатами мистецької премії Валерія Гегамяна, подарували Вінниці чотири полотна, створені в рамках міжнародного мистецького пленеру «Кращий художник». Картини залишаться у мистецького фонд пленеру.

Зазначимо, що започаткований у Вінниці пленер «Кращий художник» проходить в місті вже четвертий рік поспіль і за цей, доволі короткий термін, він перетворився у цікаву мистецьку подію.

І з кожним роком зростає не лише кількість учасників, але й «якість» фестивалю та зацікавленість ним. В пленері, тобто в його організації, суддівстві, нагородженні та фінансуванні бере участь не лише «нова» еліта, але й представники «старої» мистецької школи. Мова, зокрема, йде про започатковану нащадками Валерія Гегамяна - українського художника вірменського походження - премію.

Митець жив та працював в Одесі, в його біографії ніби немає гучних подій - народився, вчився, заснував кафедру мистецтва, на якій працював, малював. І залишив чималий художній спадок. Цінний, як з точки зору культури, так і фінансів. Наприклад, вартість його картини «Балерина», яка нині виставлена на аукціон стартує від 25 тисяч доларів. Думаю, що залучення імені такого митця додало пленеру «Кращий художник» додаткових балів.

Приємно, що нащадки Валерія Гегамяна окремою премією відзначаютьи кращих на їхній погляд художників. Ще й особисто приїхали на урочисту церемонію нагородження.

Нажаль, лауреатами премії стали не вінничани, але приємно, що їхні картини все ж таки залишаться в нашому місті.

Олександр Брітцев презентував Вінниці «Зустріч з пташкою» та «Житомирський фолк». Неллі Кірман – «Житомирські липи» та «Вінницькі краєвиди». Олександр та Неллі - сімейна пара, але у творчому плані кожен з них особистість.

На питання чи є вони творчим тандемом О.Брітцев відповів:

«З приводу тандему, то ми є однією сім'єю. То можна вважати і так. Але розвиваємо себе як особистість і окремий автор».

Новини Вінниці / Харків‘яни залишили фонду «Кращий художник» чотири картини з вінницькими та житомирськими пейзажамиНовини Вінниці / Харків‘яни залишили фонду «Кращий художник» чотири картини з вінницькими та житомирськими пейзажамиНовини Вінниці / Харків‘яни залишили фонду «Кращий художник» чотири картини з вінницькими та житомирськими пейзажамиНовини Вінниці / Харків‘яни залишили фонду «Кращий художник» чотири картини з вінницькими та житомирськими пейзажамиНовини Вінниці / Харків‘яни залишили фонду «Кращий художник» чотири картини з вінницькими та житомирськими пейзажамиНовини Вінниці / Харків‘яни залишили фонду «Кращий художник» чотири картини з вінницькими та житомирськими пейзажами