Харків зазнав нового ракетного удару. Снаряди влучили в лікарню

Новини Вінниці / Харків зазнав нового ракетного удару. Снаряди влучили в лікарню

Російські окупанти завдали нового ракетного удару по Харкову. Цього разу цілями агресора стали міська лікарня, завод і п'ятиповерхівка на південному заході міста.

Під час обстрілу міста снаряди падали на територію лікарні №3 у Новобаварському районі. Про це «Суспільному» розповіла заступниця міського голови Світлана Горбунова-Рубан.

«З неї евакуювали всіх, хто жив. Там є люди без постійного місця проживання, яких ми туди поселяли, щоб доглядати. Дев'ятеро людей везуть до іншої лікарні, прийматимемо», — заявила чиновниця.

Юрій Сороколат, директор міського департаменту охорони здоров'я додав, що за його інформацією, лікарі, медперсонал та пацієнти не постраждали. Їх переведуть до лікарні №31.

Нагадаємо, 1 березня Харків багато разів піддавався ракетним та авіаударам. Перші ракети прилетіли з Бєлгорода на площу Свободи. Внаслідок чого в будівлі Харківської облдержадміністрації загинули щонайменше семеро людей, завали продовжують розбирати.

Пізніше окупанти завдали авіаудару району Нової Баварії. Снаряд потрапив у будівлю заводу та у п'ятиповерхівку поряд.

У той же час у Харкові збили російський літак, який сьогодні атакував житлові будинки міста. Про це повідомила «Суспільному» глава адміністрації Новобаварського району Тетяни Цибульник. За її словами, літак впав у районі ринку «Лоск».

«Це той літак, з якого прилетіла бомба на житловий будинок на проспекті Новобаварському, де продовжують розгрібати завали. Попередньо: у будинку та поруч загинули 8 людей, 8 травмовані», - розповіла Т.Цибульник.

Олег Верлан

1 березня, 2022