Хабар на дорозі: на Вінниччині п’яний водій «вирішував питання» на $500

Новини Вінниці / Хабар на дорозі: на Вінниччині п’яний водій «вирішував питання» на $500

У Тульчині 3 листопада правоохоронці зупинили «ВАЗ». Інспектори помітили у водія ознаки алкогольного сп’яніння. Аби уникнути відповідальності чоловік запропонував $500.

Як повідомляють у відділі комунікації поліції Вінницької області, 44–річного мешканця Тульчина поліцейські сектору реагування патрульної поліції зупинили близько опівночі.

Проходити медичне освідування чоловік відмовився. За нескладання протоколу правопорушник запропонував поліцейським «відступні». На місце викликали слідчо-оперативну групу, яка зафіксувала спробу підкупу.

За цим фактом розпочато розслідування провадження за ч. 1, ст. 369 Кримінального кодексу України (пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі).

Порушнику загрожує до 4 років позбавлення волі. Також на водія поліцейські склали адміністративні матеріали за вчинення правопорушення, передбаченого ст. 130 (керування транспортними засобами або суднами особами, які перебувають у стані алкогольного, наркотичного чи іншого сп'яніння або під впливом лікарських препаратів, що знижують їх увагу та швидкість реакції) Кодексу України про адміністративні правопорушення.

Макс Мельник

4 листопада, 2022