Кельце передає Вінниці два великих автобуси Solaris

Новини Вінниці / Кельце передає Вінниці два великих автобуси Solaris

Два польські автобуси Solaris передає Кельце для Вінниці. Це подарунок від мерії міста-побратима, місцевої транспортної компанії MPK та «Barlinec». На борту автобусів символічний надпис - «Два міста – одне серце».

«Між нашими містами міцні зв’язки вже більше 60 років, а з початку вторгнення Вінниця відчула особливу підтримку наших друзів», - зазначив міський голова Вінниці Сергій Моргунов, презентуючи черговий подарунок від побратимів.

Він подякував від імені всієї Вінницької громади меру Кельце Богдану Венті та польським партнерам.

«Автобуси вже на шляху до Вінниці. Це 12-метрові низькополі автобуси Solaris Urbino 12 у гарному стані (2008 року випуску). Комфортні та зручні в експлуатації. Розраховані на 110 пасажирів. Оснащені клімат-контролем та системою автономного опалення. Мають висувний пандус. Працюють на екодизелі. У цьому місяці автобуси пройшли техогляд», - пояснив мер.

Він зауважив, що «ми завжди приділяли увагу розвитку міського транспорту, але зараз не та ситуація, коли можемо активно працювати у цьому напрямі». Втім життя громади триває – людей треба перевозити. І допомога Кельце сьогодні дуже доречна.

Олеся Рудницька

30 серпня, 2022