Карантин до 12 травня: завчасне попередження від влади

Новини Вінниці / Карантин до 12 травня: завчасне попередження від влади

Карантин в Україні можуть продовжити як мінімум до 12 травня. Про це заявив головний санітарний лікар України Віктор Ляшко в коментарі РБК-Україна. А з 27 квітня, за словами прем’єр-міністра Дениса Шмигаля, можливе пом'якшення карантину. Однак, в останній день роботи ринків у Вінниці – напередодні Великодня – торговці попереджали покупців, що неофіційно їх попередили, що до 13 травня не виходитимуть на роботу.

Карантин в Україні можуть продовжити як мінімум до 12 травня. Про це заявив головний санітарний лікар України Віктор Ляшко в коментарі РБК-Україна. А з 27 квітня, за словами прем’єр-міністра Дениса Шмигаля, можливе пом'якшення карантину. Однак, в останній день роботи ринків у Вінниці – напередодні Великодня – торговці попереджали покупців, що неофіційно їх попередили, що до 13 травня не виходитимуть на роботу.

«Чекайте середи. На засіданні уряду буде прийнято рішення про продовження або скорочення карантину. 22-го Кабмін розгляне. Головний санітарний лікар прогнозує, що щонайменше до 12 травня. Рішення приймає уряд», - заявив Віктор Ляшко, головний санітарний лікар України.

Раніше він давав казав, що пік захворюваності залежить від показників у перший тиждень після Великодня. Через 3-4 дні після Вербної неділі зросла кількість захворілих, тож медики чекають на «наступний етап» - поствеликодній «спалах».

Також прем'єр Денис Шмигаль в інтерв'ю РБК-Україна повідомив, що Кабмін планує продовжити карантин, але в той же час пом'якшити заходи в деяких сферах. Він також зазначив, що пік захворюваності варто очікувати на кінець квітня і між 3 і 8 травня. Адже на «травневі» свята люди люблять зустрічатися, а отже передаватимуть інфекцію.

Крім того, він додав, що після проходження піку Кабмін почне впроваджувати антикризові заходи з підтримки економіки. Які саме – не уточнював.

Міністр охорони здоров'я Максим Степанов на брифінгу 21 квітня розповів, як будуть пом'якшувати карантин в Україні - дозволять відвідувати парки, відкривати музеї та бібліотеки. 

Олеся Рудницька

21 квітня, 2020