Кадировці захопили Запорізьку АЕС. Арахамія назва їх терористами, які можуть шантажувати навіть Росію

Новини Вінниці / Кадировці захопили Запорізьку АЕС. Арахамія назва їх терористами, які можуть шантажувати навіть Росію

Небезпека ядерного вибуху відсьогодні збільшилась у геометричній прогресії. Вночі було захоплено найбільшу в Європі Запорізьку АЕС в Енергодарі. Найголовніше та найтрагічніше, керує станцією загін кадировців, який вбив принаймні частину персоналу.

Про це на брифінгу у Львові повідомив голова фракції «Слуга народу» та учасник російсько-українських переговорів у Наровлі на Гомельщині та біловезькій пущі Брестської області Білорусі Давид Арахамія.

Нагадаємо, російські окупанти 4 березня вночі почали обстрілювати Запорізьку АЕС. Було влучення в один із енергоблоків. На території станції почалася пожежа, яку вранці погасили.

«Зараз на атомних об’єктах керують так звані кадировці. Чеченські бойовики вбили декілька працівників, які навчались багато років та гарантують ядерну безпеку. Вчора, з 3-ої ночі, коли почалась атака на ці об’єкти (АЕС – прим. ред.), ми доводили до всього мирового співтовариства, що ми не можемо гарантувати і навіть Росія не може гарантувати, що у голові у чеченських бойовиків. Вони можуть шантажувати потім і Росію, казати давайте нам незалежність Чечні чи щось таке. Фактично конкретні терористичні угрупування захопили ядерні об’єкти. Це треба доносити», - зазначив Д.Арахамія, звертаючись до іноземних журналістів.

Отже, існує цілком реальна небезпека вибуху.      

Відео з 19.20 до 20.30.

Зазначимо, що кілька днів тому російські окупанти захопили територію навколо Чорнобильської АЕС, зокрема об’єкт «Укриття». Персонал там нібито збережено.