Із Чехії вінницькі танцівники везуть Гран-прі міжнародного фестивалю «Празький зорепад»

Новини Вінниці / Із Чехії вінницькі танцівники везуть Гран-прі міжнародного фестивалю «Празький зорепад»

У Чеській Республіці завершився міжнародний фестиваль «Празький зорепад». Престижний конкурс у Празі проводиться із 2005 року два рази в рік: в кінці березня та на початку листопада. Цьогоріч демонстрували свої таланти на сцені фесту у чеській столиці і учасники ансамблю спортивного бального танцю «Олімпія» Вінницького міського палацу дітей та юнацтва. Додому 16 вінницьких танцюристів везуть головний приз –Гран-прі «Празького зорепаду».

У Чеській Республіці завершився міжнародний фестиваль «Празький зорепад». Престижний конкурс у Празі проводиться із 2005 року два рази в рік: в кінці березня та на початку листопада. Цьогоріч демонстрували свої таланти на сцені фесту у чеській столиці й учасники ансамблю спортивного бального танцю «Олімпія» Вінницького міського палацу дітей та юнацтва. Додому 16 вінницьких танцюристів везуть головний приз – Гран-прі «Празького зорепаду».

Як розповів NaПарижі керівник клубу спортивного бального танцю «Олімпія» Андрій Пашинін, діти виконали чотири хореографічні композиції .

«Дітки із клубу спортивного бального танцю «Олімпія» виступали двома складами. В результаті всіх чотирьох концертних номерів судді одноголосно прийняли рішення і дали нам Гран-прі. Враження дуже приємні, нас дуже добре прийняла публіка фестивалю. Загалом конкуренція була високою, колективи, які брали участь у XVIII конкурсі продемонстрували високу майстерність та справжній професіоналізм», - розповів Андрій Пашинін.

Для довідки: Ансамбль спортивного бального танцю «Олімпія» засновано у вересні 2005 року Пашинiним Андрiєм Сергiйовичем, який має кваліфікаційну категорію судді міжнародного класу WDC AL (World Dance Council Amateur League).

За період роботи створена власна авторська школа спортивної бальної хореографії, в якій виховується близько 70 юних дарувань. Діти навчаються в ансамблі упродовж 8 років та проходять нелегкий, але дуже цікавий творчий шлях професійного та духовного зростання. За останні роки вихованці «Олімпії» здобули понад 100 нагород за призові місця у таких змаганнях, турнірах та конкурсах, як: Міжнародні фестивалі у Болгарії (м. Банско) та Іспанії (м. Барселона та м. Калелья);Чемпіонат України (м. Київ); Міжнародні змагання зі спортивних танців «Парад надій» (м. Київ), Kiev Open (м. Київ),

Чемпіонат Вінницької області, Міжміські змагання “Alimana Open Cup”, «Золота осінь» та «Діамант Поділля» (м. Вінниця); Відкриті регіональні та рейтингові змагання зі спортивних бальних танців Відкритий кубок Олімпії «Кришталева туфелька» (м. Вінниця); Міжміські кваліфікаційні змагання «Кубок Болеро» (м. Вінниця); Відкритий кубок КСТ «Денс Стиль» (м. Бар); Турнір «На хвилях Згару» (с. Літин), тощо.

Фото надав керівник клубу «Олімпія» Андрій Пашинін.

 

 

 

Саша Григоровська

5 листопада, 2018