ISW: Росія готує наступ на Запорізькому та Херсонському напрямках

Новини Вінниці / ISW: Росія готує наступ на Запорізькому та Херсонському напрямках

Окупанти планували взяти українські підрозділи у кільце «від Донецька до Ізюма». Зазнав великих втрат, вони, найімовірніше, вирішили обмежитись повним захопленням території Луганщини. Крім того, дії загарбників можуть свідчити про наміри перетворити окуповані території Херсона та Запоріжжя на квазіреспубліку, а для цього стягують сили на Запорізькому та Херсонському напрямках.

Про це йдеться в аналітиці Інституту вивчення війни.

Зазначається, що російські війська поповнюють свої угруповання у Високопіллі та Архангельському на півночі Херсонської області в очікуванні посилення бойових дій у районі кордону Херсонської та Миколаївської областей.

Крім того, Запорізька обласна військова адміністрація відзначає високу концентрацію російських військ в Інженерному, на південь від Гуляйполя, що вказує на те, що російські війська потенційно готуються до продовження наступу на це місто.

«Окупаційні сили в Мелітополі вивішують прапори на честь 220-річчя Таврійської губернії, що може свідчити про намір російських військ перетворити окуповані території в Херсоні та Запоріжжі на квазіреспубліку, як «ЛНР» або «ДНР», але також підкреслює відсутність послідовності у вирішенні питань окупації по всій Україні», – пишуть експерти.

Олег Верлан

22 травня, 2022