Історії звільнених з полону "ДНР" і "ЛНР" вінничан

Новини Вінниці / Історії звільнених з полону "ДНР" і "ЛНР" вінничан

Вчора бойовики звільнили із полону троє вінничан, яких незаконно утримували у підвалах так званих "республік" "ДНР" і "ЛНР".

Вчора бойовики звільнили із полону троє вінничан, яких незаконно утримували у підвалах так званих "республік" "ДНР" і "ЛНР".Про це інформує NaПарижі із посиланням на Depo.Вінниця. 

Зокрема, додому повернувся Валерій Радовець – із Могилів-Подільського району. Сержанту 57-ої окремої мотопіхотної бригади 44 роки, у полоні із весни 2016 року. Бойовики затримали його під Майорськом. 

Разом із 72 українцями, яких вчора звільнили з полону також і Олег Чулга – цивільний, родом з Тростянецького району. Його бойовики затримали на початку 2015 року. Утримувався у Макіївській колонії. Так зване "МГБ ДНР" заявило про винесення вироку українцю, якого терористи звинуватили у шпигунстві. Його засудили до 11 років в'язниці у лютому 2016-го. Бойовики стверджують, що вінничанин підтримував їх під час захоплення Слов'янська у 2014 року, але потім його нібито завербувала Служба безпеки України. Його звинуватили в тому, що він передавав СБУ інформацію про пересування військової техніки, дислокацію військових підрозділів тощо. А 2 грудня 2016 року Олег Чулга, нібито, дав зізнавальні свідчення. 

Перебував у полоні так званої "ЛНР" - Артем Крина. Військовий є на відео, яке оприлюднили бойовики у листопаді 2017 року, коли українським полоненим дали поговорити телефоном із рідними. 
Крім того, із полону бойовиків звільнили Олексія Кириченка. Родом він з Вінниці, але 10 років до полону жив у Харківській області. Пішов в АТО добровольцем та брав участь у боях за Савур-могилу. У полоні хлопець  - з серпня 2014 року. 

Нагадаємо, вчора 27 грудня 73 наших співвітчизники, які незаконно утримувалися у полоні бойовиків терористичної організації "ДНР" обміняли на 233 чоловіків, які підозрюються у тероризмі.

Фото з офіційного сайту президента України.

Катерина ГОРБАТЮК