Іспит на міцність витримала родина звільненого з полону Сергія Глондара з Вінниччини

Новини Вінниці / Іспит на міцність витримала родина звільненого з полону Сергія Глондара з Вінниччини

Мешканця селища Крижопіль, що на Вінниччині, було звільнено з полону. Сергій Глондар, родина якого живе у Вінницькій області, перебував у полоні майже 5 років – найдовше з усіх звільнених, вчора, 29 грудня

З полону було звільнено мешканця селища Крижопіль, що на Вінниччині. Сергій Глондар, родина якого живе у Вінницькій області, перебував у полоні майже 5 років – найдовше з усіх звільнених вчора, 29 грудня. Дружина полоненого дочекалась чоловіка, тож родина Глондарів випробування на міцність пройшла.

Про це повідомляє 33 канал.

Сергій Глондар потрапив у полон в лютому 2015 року під Дебальцево. Військові супроводжували колону, і їхній загін потрапив у засідку, декілька військових загинуло, декілька були поранені, інших взяли у полон. Спецпризначенця утримували в Макіївській колонії.

Катерина Глондар, дружина звільнено, розповіла, що коли її чоловіка взяли у полон, вона дізналась, що вдруге вагітна. Згодом в родині з‘явилась дівчинка, яка ніколи не бачила свого тата, а він лише знав про народження доньки.

З серпня 2016 року зв‘язок з Сергієм взагалі припинився.

«Життя ніби на дві частини поділилось. Я розумію, що ні Сергію, ні нам ті втрачені роки вже ніколи не повернуться», - говорить дружина.

Нагадаємо, що обмін відбувся вчора, біля КПВВ “Майорське» на контрольованій Україною території. Літаком звільнених доставили в аеропорт “Бориспіль”, де на них чекали рідні та близькі. Зазначимо, що 76 українських бранців поміняли на 126 терористів, 14 з яких відмовились повертатися в ОРДЛО.