Ірина Буй з Вінниччини здобула золоту нагороду на Паралімпіаді у Пекіні, а Григорій Вовчинський – «срібло»

Новини Вінниці / Ірина Буй з Вінниччини здобула золоту нагороду на Паралімпіаді у Пекіні, а Григорій Вовчинський – «срібло»

Дев`ять нагород приніс Україні четвертий день зимових Паралімпійських ігор у Пекіні. Усі вони були здобуті в різних класах біатлонних гонок на 10 км. Лише синьо-жовті кольори майоріли над п’єдесталом пошани одразу у двох видах програми. У Ірини Буй з Вінниччини – золото, у Григорія Вовчинського – срібло.

Як повідомляє НОК України, у жінок серед учасниць з ураженням опорно-рухового апарату (клас стоячі): золото здобула Ірина Буй, срібло - Олександра Кононова, бронзу - Людмила Ляшенко.

У чоловіків, що змагалися в категорії з порушенням зору, уся перша п’ятірка залишилася за представниками України. Віталій Лук’яненко (клас B3, гайд Бабар) став вже дворазовим чемпіоном Паралімпіади-2022. Компанію на п’єдесталі йому склали Анатолій Ковалевський (клас B2, гайд Мукшин) та Дмитро Суярко (клас B2, гайд Ніконович)

Віцечемпіонами Парілімпіади, здобувши свою другу і третю медалі Пекіна-2022 відповідно, стали Григорій Вовчинський (клас LW8) та Оксана Шишкова (клас B2, гайд Марченко).

Бронзу виборов Тарас Радь (клас LW12).

Макс Мельник

8 березня, 2022