Інтуїція підвела. На Вінниччині досвідченого рецидивіста затримали за спробу крадіжки у правоохоронця

Новини Вінниці / Інтуїція підвела. На Вінниччині досвідченого рецидивіста затримали за спробу крадіжки у правоохоронця

Маючи за плечима 28-річний досвід перебування за ґратами, 44-річний чоловік знову «примірив» кайданки. Його затримали після спроби крадіжки з подвір’я правоохоронця з Іллінців.

Як повідомляють у відділі комунікації поліції Вінницькій області, за даними слідства, 4 вересня рецидивіст скоїв серію крадіжок з території домоволодінь кількох містян, а під ранок «заблукав» і почав шукати, що погано лежить у дворі місцевого поліцейського

Неочікуваного гостя поруч з будинком о 5.30 побачив власник. Невідомий нишпорив по двору. Побачивши господаря, зловмисник почав тікати, але правоохоронець бігав краще…

З’ясувалось, що втікач вночі «гуляв» по місту та із чужих подвір’їв здійснював крадіжки одягу та велосипеду. Загалом викрадене оцінюється у близько 12 000 гривень.

У відділі поліцейські оперативно встановили особу крадія. Ним виявився 44-річний житель Вінницького району, який раніше судимий за аналогічні злочини та провів за ґратами 28 років та у лютому звільнився із місць відбування покарання.

Зловмиснику повідомлено про підозру. Вирішується питання щодо обрання запобіжного заходу. Викрадене вилучено.

За цим фактом розпочато досудове розслідування за ч. 4 ст. 185 КК України (крадіжка). Санкція статті передбачає покарання до 8 років ув’язнення.

Макс Мельник

5 вересня, 2022