InformNapalm: по аеродрому в Криму завдано удару з установки M270 MLRS двома ракетами ATACMS з кластерною боєголовкою

Новини Вінниці / InformNapalm: по аеродрому в Криму завдано удару з установки M270 MLRS двома ракетами ATACMS з кластерною боєголовкою

Наслідки вибухів на військовій авіабазі «Саки» в анексованому росіянами Криму у Новофедорівці досі обговорюють. Як і причини. В Росії не вказують втрати. Генштаб ЗСУ вчора оприлюднив доволі помірковану статистику - нищення 9 російських військових літаків. Однак, за іншими джерелами «демілітаризація» російського ВКС значно суттєвіша.

«Супутникові знімки українського військового аеродрому «Саки» у Криму. До та після «позаштатної ситуації». Як бачимо там не дев’ять, а значно більше демілітаризованих російських літаків! Хто вміє добре рахувати обсмалених рашистів, пишіть нам у коментарях: яку кількість авіатехніки втратили окупанти на аеродромі Саки?!», - зазначило Командування Повітряних Сил ЗСУ.

Майже одночасно з пропозицією українських військових, проаналізувавши перші супутникові знімки наслідків удару по авіабазі в Новофедорівці, експерти InformNapalm припускають, що завдано удару двох ракет ATACMS з кластерною боєголовкою, запущених з установки M270 MLRS.

Слід зазначити, що ці знімки не відображають усіх наслідків цього удару. За даними джерел InformNapalm з Криму, втрати авіатехніки росіян після цього удару становлять: 8 Су-27, 4 Су-30СМ, 5 Су-24, 6 Мі-8 та 1 Іл-20. Тобто 24 повітряні судна.

Зазначається, що в момент удару на аеродромі були зосереджені не лише літаки 43-го авіаполку.

Олег Верлан

11 серпня, 2022