Імена полеглих в АТО вінничан викарбували на меморіальній дошці біля кафедрального собору ПЦУ у Вінниці (ФОТО, ВІДЕО)

Новини Вінниці / Імена полеглих в АТО вінничан викарбували на меморіальній дошці біля кафедрального собору ПЦУ у Вінниці (ФОТО, ВІДЕО)

У Вінниці біля Спасо-Преображенського собору ПЦУ сьогодні, 22 лютого, відкрили та освятили меморіальну дошку пам'яті полеглих в зоні АТО/ООС воїнів з Вінниччини. Поблизу могили митрополита Макарія на чотирьох стелах викарбувано прізвища 255-ти Героїв-вінничан.

У Вінниці біля Спасо-Преображенського собору ПЦУ сьогодні, 22 лютого, відкрили та освятили меморіальну дошку пам'яті полеглих в зоні АТО/ООС воїнів з Вінниччини. Поблизу могили митрополита Макарія на чотирьох стелах викарбувано прізвища 255-ти Героїв-вінничан. А посередині - зображення Спасителя, до якого здіймаються душі полеглих на війні. Підписано ікону словами Ісуса Христа: "Ніхто більшої любові не має над ту, як хто свою душу поклав би за друзів своїх".

На початку духовенство та прихожани собору, військові та представники влади й громадськості вшанували пам'ять усіх полеглих українських воїнів хвилиною мовчання. А після того, як рідні загиблих військових урочисто відкрили меморіальну дошку, митрополит Вінницький і Барський Симеон разом з архієпископом Вінницьким і Тульчинським Михаїлом освятили меморіал та звершили поминальну молитву.

«Смерть ваших синів, батьків, братів і рідних вам людей була недаремною. Ми низько вклоняємось їм за їхній військовий і християнський подвиг любові. Ми будемо молитися за них, як за наших рідних і близьких і будемо нести у своїх серцях частину вашого болю, смутку і печалі» - сказав митрополит Симеон.

Завершилася церемонія виконанням духовного гімну України «Боже великий єдиний!»

"Вінницько-Барська єпархія ще з початку війни на Донбасі регулярно допомагає нашим військовослужбовцям, допомагає мирному населенню, - говорить прессекретар єпархії ієромонах Софроній Чуприна. Нещодавно митрополит Симеон особисто був у зоні бойових дій, куди возив допомогу нашим військовослужбовцям"

Новини Вінниці / Імена полеглих в АТО вінничан викарбували на меморіальній дошці біля кафедрального собору ПЦУ у Вінниці (ФОТО, ВІДЕО) Новини Вінниці / Імена полеглих в АТО вінничан викарбували на меморіальній дошці біля кафедрального собору ПЦУ у Вінниці (ФОТО, ВІДЕО) Новини Вінниці / Імена полеглих в АТО вінничан викарбували на меморіальній дошці біля кафедрального собору ПЦУ у Вінниці (ФОТО, ВІДЕО) Новини Вінниці / Імена полеглих в АТО вінничан викарбували на меморіальній дошці біля кафедрального собору ПЦУ у Вінниці (ФОТО, ВІДЕО) Новини Вінниці / Імена полеглих в АТО вінничан викарбували на меморіальній дошці біля кафедрального собору ПЦУ у Вінниці (ФОТО, ВІДЕО) Новини Вінниці / Імена полеглих в АТО вінничан викарбували на меморіальній дошці біля кафедрального собору ПЦУ у Вінниці (ФОТО, ВІДЕО) Новини Вінниці / Імена полеглих в АТО вінничан викарбували на меморіальній дошці біля кафедрального собору ПЦУ у Вінниці (ФОТО, ВІДЕО) Новини Вінниці / Імена полеглих в АТО вінничан викарбували на меморіальній дошці біля кафедрального собору ПЦУ у Вінниці (ФОТО, ВІДЕО) Новини Вінниці / Імена полеглих в АТО вінничан викарбували на меморіальній дошці біля кафедрального собору ПЦУ у Вінниці (ФОТО, ВІДЕО) Новини Вінниці / Імена полеглих в АТО вінничан викарбували на меморіальній дошці біля кафедрального собору ПЦУ у Вінниці (ФОТО, ВІДЕО) Новини Вінниці / Імена полеглих в АТО вінничан викарбували на меморіальній дошці біля кафедрального собору ПЦУ у Вінниці (ФОТО, ВІДЕО) Новини Вінниці / Імена полеглих в АТО вінничан викарбували на меморіальній дошці біля кафедрального собору ПЦУ у Вінниці (ФОТО, ВІДЕО) Новини Вінниці / Імена полеглих в АТО вінничан викарбували на меморіальній дошці біля кафедрального собору ПЦУ у Вінниці (ФОТО, ВІДЕО)
Сергій Маламура

22 лютого, 2020