«Іловайськ» для росіян: окупанти опинилися в оточенні навколо Лиману

Новини Вінниці / «Іловайськ» для росіян: окупанти опинилися в оточенні навколо Лиману

Під кінець дня 29 вересня ЗСУ, ймовірно, завершили оточення російського угруповання в районі Лимана. Фактично утворився «котел». На росіян чекає свій «Іловайськ»…

Про це повідомляє Інститут вивчення війни (ISW).

«Українські війська прорвали оборону РФ у районі Ставок (за 10 км на північ від Лиману) і перерізали дорогу Торське-Дробишеве, яка є останнім шляхом постачання та виїзду для росіян, які утримують лінію на захід від Лиману», - зазначили аналітики.

В ISW вказали, що підрозділи БАРС-13 і 752-го мотострілецького полку 20-ї загальновійськової армії, які тримали оборону в районі Дробишевого та Лиману, опинилися у «надзвичайно складній» ситуації.

Фахівці зазначили, що ЗСУ атакують Лиман з трьох напрямків і вже перерізали доступ окупантів до критичної дороги Сватове-Лиман, яка є основною наземною лінією зв’язку (GLOC), що підтримує угруповання ворога в самому Лимані.

«Українські війська зможуть взяти Лиман», - переконані в Інституті вивчення війни.

Про виведення оточених у Москві, звісно, не думають. На сьогодні у Москві заплановані «святкування» по анексії чотирьох українських регіонів, яких росіянам не вдалося захопити. Проте через пропагандистів Кремль заздалегідь почав погрожувати Україні застосуванням тактичної ядерної зброї. Відповідь на погрози – оточення Лиману, «Іловайськ» для росіян.  

Одночасно з цим відбувається контрнаступ вздовж річки Оскіл на північному сході Харківської області. Збройні сили України 29 вересня намагалися прорвати російську оборону біля кордону Харківської та Луганської областей.

Згідно з даними Генштабу ЗСУ, під час активного ведення бойових дій наші захисники завдають ворогу значних втрат:

  • російська 4-та танкова дивізія 1-ї гвардійської танкової армії протягом останніх тижнів зазнала значних втрат у Куп'янську, який розташований біля річки Оскіл (кордон Харківсько-Луганської області).
  • на попередніх етапах контрнаступу українських військ у Харківській області 4-та танкова дивізія РФ втратила майже цілий полк передових танків Т-80.

Олег Верлан

30 вересня, 2022