Губернатор Вінниччини вакцинуватиметься Covishield разом з родиною

Новини Вінниці / Губернатор Вінниччини вакцинуватиметься Covishield разом з родиною

Голова Вінницької ОДА Сергій Борзов написав у Facebook, що разом з сім’єю вакцинуватиметься, що раніше пояснював, що оскільки перехворів COVID-19, то організм ще має власний імунітет. Однак, ймовірно вирішив підтримати дружину – депутатку ВР Ірину Борзову, яка ще 26 лютого заявила про щеплення.

Голова Вінницької ОДА Сергій Борзов написав у Facebook, що разом з сім’єю вакцинуватиметься Covishield. Раніше він пояснював, що оскільки перехворів COVID-19, то організм ще має власний імунітет. Однак, ймовірно, вирішив підтримати дружину – депутатку ВР Ірину Борзову, яка ще 26 лютого заявила про щеплення.

«80 вінницьких медиків уже вакциновані. Сьогодні ще 80 будуть робити щеплення. Вакцинація - це єдиний вихід зменшити кількість інфікованих. На жаль, Вінницька область сьогодні знову перша за кількістю нових хворих на COVID-19 - 598. Лише дітей - 50. Медиків - 33...

Я і моя сім’я будемо вакцинуватись від COVID-19. Робитиму щеплення вакциною, яка зареєстрована в Україні - AstraZeneca/Covishield. Ризик захворіти на ковід, заразити людей та наслідки від хвороби серйозніші, ніж від щеплення. Треба бути відповідальним за людей, які поряд», - зазначив губернатор.

Нагадаємо, що ще доби тому Сергій Борзов писав, що «сам зробив щеплення».

«Але чекаю своєї черги. До того ж, ще маю антитіла - уже перехворів на COVID-19. Першими вакцинують медиків - тих, хто працює з ковідними хворими», - йдеться у дописі від 28 лютого.

Змінити думку очільника області змусили обставини – потрібно особистим прикладом демонструвати, що слід щеплюватися. Навіть, якщо залишився імунітет до інфекції.

Не змінила своєї думки щодо вакцинації і дружина – парламентарка Ірина Борзова.

«Я буду вакцинуватись від COVID-19 і рішення прийняла вже давно. Робитиму щеплення вакциною, яка зареєстрована в Україні - AstraZeneca/Covishield. Я і мої діти раніше вже вакцинувалась індійською вакциною АКДП (АКДС).

Ризик захворіти самій на ковід, заразити людей та наслідки від хвороби серйозніші, ніж від щеплення. Я відповідальна за людей, які поряд. Чи маю я страх - НІ. У мене страх, коли чую від друзів, чи знайомих, що захворіла мама, помер дідусь, бабуся… Страшно, коли чуєш про те, що померла молода лікарка, у якої залишилось двоє дітей», - написала вона у Facebook, запросивши на щеплення журналістів.

Олеся Рудницька

1 березня, 2021