Група компаній ViOil надала мільйон гривень для ліквідації наслідків ракетного удару по Вінниці

Новини Вінниці / Група компаній ViOil надала мільйон гривень для ліквідації наслідків ракетного удару по Вінниці

Унаслідок ракетного удару по Вінниці 14 липня пошкоджено десятки житлових будинків. Сотні містян залишились з пошкодженим житлом. Промислова група ViOil – один з провідних виробників рослинної олії в Україні – долучилась до ліквідації наслідків теракту у Вінниці. Загальна сума допомоги сягнула 1 млн гривень.

Влада і бізнес об’єднують зусилля у підтримці громади: група компаній ViOil ухвалила рішення про надання мільйону гривень на ліквідацію руйнувань і допомогу постраждалим від наслідків ворожих ракетних ударів у Вінниці. Фінансова допомога від промисловців спрямована на підтримку жертв теракту й відбудову зруйнованого житла. 

У групі компаній ViOil уточнили, що 500 тисяч гривень передали на допомогу пораненим та сім’ям загиблих для виплати Вінницькою обласною військовою адміністрацією через БФ «Обласний гуманітарний хаб». 

Другий транш у 500 тисяч гривень, відповідно до листа виконкому Вінницької міської ради, спрямували на відновлення шестиквартирного будинку, що зазнав найбільших руйнувань від вибухів під час ракетного теракту. 

Виконкомом Вінницької міськради було сформовано спецкомісії для обстеження постраждалих будинків, до складу якої увійшли представники управлінських компаній та ОСББ. А над безпосереднім усуненням наслідків удару та відновленням житла невпинно працюють комунальні служби міста. 

Загалом під час удару по Вінниці пошкодження отримали 78 будинків. Майже три десятка багатоповерхівок потребують заміни вікон і дверей, а у п’яти – необхідно оновити покрівлю. 

Нагадаємо, 14 липня, близько 11 ранку, російські окупанти випустили ракети по Вінниці. Три з них поцілили у Будинок офіцерів та парковку поруч. Внаслідок цього постраждали офісні будівлі, житлові будинки, будинок побуту «Ювілейний». Також пожежа спалахнула на стоянці для авто.

Російські ракети типу «Калібр» вбили 26 цивільних. Найстаршому загиблому був 61 рік, наймолодшій – всього чотири. Крім того, внаслідок ворожого обстрілу постраждали більше двох сотень мирних українців.

Як один з найбільших платників податків Вінницької області та провідних роботодавців регіону, група компаній ViOil займає активну громадянську позицію і вже не вперше долучається до допомоги місту. За фінансової підтримки ViOil вінничани поважного віку, що вже вдруге переживають страшну війну, отримали 3 тисячі продуктових пакетів.