Група компаній «Автострада» презентувала макет Ямпільського мосту через Дністер

Новини Вінниці / Група компаній «Автострада» презентувала макет Ямпільського мосту через Дністер

Орієнтовно у 2023 році Україну з Молдовою сполучатиме так званий Ямпільський міст, який називають одним з топ-проєктів президентського «Великого будівництва». Роботи на об’єкті тривають, а певні затримки пов’язані з молдовською стороною.

На форумі «Велике будівництво: дороги та мости», який відбувся 24 грудня у Києві, заступник генерального директора вінницької ГК «Автострада» Дмитро Троєкуров взяв участь у сайд-панелі та презентував ключові об’єкти компанії нинішнього дорожньо-будівельного сезону. Це, зокрема, 125 км траси Р-08 Немирів-Ямпіль та під’їздів до неї, які відновили за 90 днів. Також на форумі були представлені макети майбутнього Ямпільського мосту.

«Презентували міністру інфраструктури Олександру Кубракову деталі проєкту і розповіли про проведену роботу з підготовки до будівництва мосту Ямпіль-Косеуць, а також про вирішення великої кількості бюрократичних питань: викуп паїв, замовлення металу, розробку проєктних рішень. Група компаній «Автострада» готова розпочати основні роботи одразу після узгодження точки примикання мосту з молдовської сторони», - вказав у Facebook голова Вінницької ОДА Сергій Борзов.

Як зазначають «Наші гроші», зокрема завдяки цим проєктам, вперше за останні роки лідером дорожніх підрядів Укравтодору стала не «Автомагістраль-Південь», а «Автострада».

Видання наголошує, що цьому сприяли декілька факторів, серед яких і обурення у середині «дорожнього» картелю монопольним становищем компанії «Автомагістраль-Південь»  Олександра Бойка, яка торік мала 31% всіх підрядів. Відтак власник вінницької компанії Максим Шкіль навесні заявив про вихід «Автостради» з «Національної асоціації дорожників України», що була створена найбільшими підрядниками Укравтодору на старті «Великого будівництва». І після того тендерний портфель «Автостради» почав рости як на дріжджах…

Олег Верлан

27 грудня, 2021