Граната у мішку із зерном: на Вінниччині поліція виявила схованки боєприпасів

Новини Вінниці / Граната у мішку із зерном: на Вінниччині поліція виявила схованки боєприпасів

Гранати Ф-1 та РГД-5 вінницькі правоохоронці вилучили з домогосподарства 49-річного жителя села Орлівка Теплицького району. Чоловік переховував боєприпаси і різних місцях. Приміром, одну гранату сховав у будинку, а іншу - в гаражі у мішку із зерном.

Гранати Ф-1 та РГД-5 вінницькі правоохоронці вилучили з домогосподарства 49-річного жителя села Орлівка Теплицького району. Чоловік переховував боєприпаси в різних місцях. Приміром, одну гранату сховав у будинку, а іншу - в гаражі у мішку із зерном.

Як повідомляють у відділі комунікацій ГУНП у Вінницькій області, поліцейські отримали інформацію про те, що чоловік зберігає небезпечні предмети. Санкціонований обшук проводився слідчими 23 липня за місцем проживання чоловіка. Боєприпаси та запали до них вилучені і направлені на експертизу. Походження вилученого та мету його зберігання з’ясовують слідчі.

Слідчим відділенням поліції розслідується кримінальне провадження відкрите за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 263 КК України (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами), що передбачає до 7 років ув’язнення.

За 6 місяців цього року вінницькими поліцейськими викрито 90 злочинів у сфері незаконного обігу зброї, боєприпасів та вибухівки, у тому числі, три – факти збути зброї.

Макс Мельник

24 липня, 2020