Головним санітарним лікарем Вінниччини призначено Лідію Діденко

Новини Вінниці / Головним санітарним лікарем Вінниччини призначено Лідію Діденко

Вчора, 4 січня, міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко вручив контракти новим очільникам 12 обласних Центрів контролю та профілактики хвороб МОЗ України. Зокрема Лідії Діденко, яка стала керівником вінницького закладу та головним санлікарем регіону.

«Це черговий крок в перезавантаженні системи протиепідемічного захисту нашої країни. Створення нової мережі Центрів контрою та профілактики хвороб – це рішення, яке дозволить поєднати сильні сторони централізованих та децентролізованих систем забезпечення контролю над хворобами та епідемічного благополуччя населення.

Через модель функціонування мережі таких центрів у кожній області ми матимемо можливість забезпечити пильний моніторинг за показниками здоров’я населення, оцінювати ризики та давати цінні вказівки і рекомендації органам місцевого самоврядування та суб’єктам господарювання без постійного втручання в їх автономну діяльність», - зазначив у Facebook В.Ляшко.

За словами міністра, від новопризначених керівників він очікує «активної роботи у напрямку захисту населення від інфекційних та неінфекційних хвороб, епідеміологічного нагляду, а також активної профорієнтаційної роботи серед студентів медичних вузів».

«Завдяки цьому новостворені Центри знову матимуть можливості для розвитку, технічного удосконалення та повернуть престиж професії і довіру громадян», - запевнив очільник МОЗ.

Директорка департаменту охорони здоров'я та реабілітації Вінницької ОДА Ольга Задорожна зазначила, що сподівається на плідну співпрацю з новопризначеною керівницею обласного Центру контролю та профілактики хвороб.

«Ми сподіваємося на плідну співпрацю. Лідія Олексіївна – професіонал, вона займалася реформуванням медицини у Вінницькій області і це був успішний проєкт», – повідомила О.Задорожна на Facebook-сторінці департаменту.

Нагадаємо, Лідія Діденко народилася у місті Сміла Черкаської області, працювала заступником головного лікаря Вінницької обласної дитячої клінічної лікарні. У травні 2010-го її було призначено начальником управління охорони здоров’я та курортів Вінницької ОДА. У тому ж році посадовицю обрали депутатом облради 6-го скликання.

З посади вона пішла на початку 2015 року. З жовтня 2018 року Л.Діденко очолювала осередок політичної партії «Основа» у Вінницькій області. Останнім часом перебувала на посаді заступника директора регіонального лабораторного центру МОЗ.

Наразі на сайті лабцентру вказано, що заклад очолює Валентина Зайцева, яка керує ним з дня заснування.