Головний рятувальник Вінниччини Шевчук звернувся до паліїв через «пекельну жару»

Новини Вінниці / Головний рятувальник Вінниччини Шевчук звернувся до паліїв через «пекельну жару»

На Вінниччині створюється майже критична ситуація. Оскільки більшість співробітників усіх держслужб задіяні на заходах для запобігання поширенню коронавірусної інфекції, до вінничан особисто звернувся начальник ГУ ДСНС у Вінницькій області Руслан Шевчук з проханнями перестати палити сухостій та очерет, адже у рятувальників банально не хватає людей на постійні виїзди до місць займання.

На Вінниччині складається майже критична ситуація. Оскільки більшість співробітників усіх держслужб задіяні на заходах для запобігання поширенню коронавірусної інфекції, до вінничан особисто звернувся начальник ГУ ДСНС у Вінницькій області Руслан Шевчук з проханнями перестати палити сухостій та очерет, адже у рятувальників банально не вистачає людей на постійні виїзди до місць займання.

«Шановні громадяни! В той час, коли бійці ДСНС, у зв’язку зі спалахом COVID-19, несуть службу у посиленому режимі та вживають заходів щодо недопущення розповсюдження коронавірусу, а також стоять на варті безпеки громадян, знаходяться ті, які додають клопоту та зайвих викликів Службі «101». Мова йде про громадян, які нехтують усіма правилами безпеки випалюючи суху рослинність на відкритих територіях, при цьому геть не замислюючись про ризики.

Щодня, рятувальники здійснюють десятки виїздів на ліквідацію загорянь в екосистемах області. «Пекельному жару» піддаються сотні гектарів землі.

Неконтрольовані підпали призводять до масштабних пожеж. Полум'я знищує житлові будинки, господарчі будівлі, цілі домогосподарства, а також призводить до людських жертв.

Кожен акт підпалу - це злочин проти природи, за який передбачена адміністративна, а в деяких випадках - кримінальна відповідальність.

З метою недопущення даних пожеж, я закликаю жителів міста та області припинити випалювати будь-яку суху рослинність.

Не спалюйте суху траву – не спопеляйте землю!», - йдеться у зверненні Р.Шевчука.

Нагадаємо, останнім часом почастішали пожежі в екосистемах. Навіть у Вінниці рятувальники гасили займання на площі у понад 3 га біля Вишенського озера.

Олеся Рудницька

9 квітня, 2020