Головний приз започаткованого у Вінниці фестивалю - Кіт Баюн - поїхав до Львова

Новини Вінниці / Головний приз започаткованого у Вінниці фестивалю - Кіт Баюн - поїхав до Львова

У ВНТУ провели фестиваль інтелектуальних ігор «Баюнале», присвячений Дню української писемності та мови. Фестиваль вже став традиційним, його проводять десять років поспіль. В нинішньому році Баюнале зібрав 24 команд з міст Житомира, Києва, Дніпра, Рівного, Львова, Сум, Тлумача, Чернівців, Кривого рогу та Вінниці. Перемогу і головний приз фестивалю - Кота Баюна – отримали львів‘яни.

У ВНТУ провели фестиваль інтелектуальних ігор «Баюнале», присвячений Дню української писемності та мови. Фестиваль вже став традиційним, його проводять десять років поспіль. В нинішньому році захід зібрав 24 команд з міст Житомира, Києва, Дніпра, Рівного, Львова, Сум, Тлумача, Чернівців, Кривого рогу та Вінниці. Перемогу і головний приз фестивалю - Кота Баюна – отримали львів‘яни.

Про це повідомляє пресслужба ВНТУ.

«7-8 листопада відбувся традиційний фестиваль інтелектуальних ігор «Баюнале» присвячений Дню української писемності та мови. Цього року організатори фестивалю ВОО ВУТ «Просвіта» ім. Тараса Шевченка та Клуб інтелектуального товариства «Баюн» ВНТУ провели його в онлайн форматі.

Випередивши на 0,5 залікового балу свого найближчого конкурента загально фестивальну перемогу здобула команда «Тануна» з міста Лева»,- йдеться в інформації.

Загальний залік фестивалю Баюнале-2020

   1.  «Тануна Х» (Львів)

   2.  «Апорт» (Київ - Кривий ріг)

   3. «Гей, пепсикольний!» (Київ).

До речі, «Тануна» вже вчетверте отримують кубок, тож зібрали чималу колекцію котів.

Вінницькі команди, а їх на фестивалі було чотири - «Пік Балмера», «АК», «Ксюша» та «Лекційний зал №1» стали переможцями в окремих номінаціях. Гравці з «Піку Балмера» отримала третє місце в конкурсі «На закуску». У турнірі відео-реалій третє місце отримала команда «АК» з Вінниці. В кіноконкурсі «Ксюша» стала першою, в пісенному конкурсі «Лекційний зал №1» отримав друге місце. Квест «Вишенька» приніс перше і друге місце – «Піку Балмера», «Ксюші».

Анатолій Теклюк, директор Центру соціальних комунікацій і лідерства ВНТУ зазначив:

«Для мене уже більше десятка років День української писемності та мови тісно пов'язаний з Баюнале — фестивалем інтелектуальних ігор у Вінницькому національному технічному університеті. Не знаю наскільки учасники фестивалю розширюють свої пізнавальні горизонти щодо української мови та культури загалом, а я, готуючи завдання, це точно роблю. Дякую, що ви всі попередні приїжджали до нас на фестиваль і спонукали його проводити знову й знов!

Дякую всім учасникам цьогорічного фестивалю, що пробачали нам технічні огріхи, якісь інші не точності, що були толерантними до авторів запитань, дякую за вашу цікавість і за бажання отримувати інтелектуальну насолоду, а це вимагає відповідних зусиль».

Марина Карабай

11 листопада, 2020