Голова Вінницької ОДА використовує герб Вінниччини без дозволу

Новини Вінниці / Голова Вінницької ОДА використовує герб Вінниччини без дозволу

Очільник Вінницької ОДА Владислав Скальський використовує без дозволу герб Вінницької області у своїх публікаціях в соціальних мережах. Про це свідчить відповідь керівника Вінницької обласної ради Анатолія Олійника на журналістський запит.

Очільник Вінницької ОДА Владислав Скальський використовує без дозволу герб Вінницької області у своїх публікаціях в соціальних мережах. Про це свідчить відповідь керівника Вінницької обласної ради Анатолія Олійника на журналістський запит.

Як пише VinMedia, Анатолій Олійник зазначив, що «відповідно до вищезазначеного Положення про герб області обласною Радою не приймалось рішень щодо надання дозволу Скальському Владиславу Володимировичу як фізичній особі та як державному службовцю на використання герба області з метою визначеною цим Положенням».

Між тим, Владислав Скальський не просто використовує герб області, він видозмінив його, що напряму забороняється Положенням про герб Вінниччини. Якщо порівняти те, як виглядає еталонний герб з тим, як зображено герб у дописах Владислава Скальського, помітно, що очільник ОДА використовує геть не «затверджене зображення герба»:

«Всі підприємства, установи, організації та фізичні особи можуть використовувати  тільки затверджене зображення  герба (згідно  з еталоном),  а з комерційною метою (реклама товару, фірми, виготовлення сувенірної продукції) - з дозволу обласної ради, на підставі угоди з нею та відповідно до Положення "Про Гербовий збір за право використання символіки області", яке затверджує голова обласної ради.

При цьому у ньому має бути зазначено, що згадані суб'єкти господарської діяльності зобов'язані до сплати Гербового збору, який складає 0,1% вартості продукції».

Зазначимо, що умова про те, що «дія даного пункту Положення не поширюється на культурно-освітні та навчальні заклади, Збройні Сили, юридичні та фізичні особи, що використовують зображення герба області з метою національно-патріотичного, гуманістичного виховання молоді та формування національної самосвідомості громадян України» навряд чи стосується дописів Владислава Скальського, або у нього дуже перверзійне сприйняття «гуманістичного виховання» громадян.

P.S. NaПарижі пропонує В.Скальському надати пояснення щодо використання гербу області в особистих цілях.

admin

18 травня, 2020