Голова Вінницької ОДА Владислав Скальський розповів, чи тиснуть на нього «згори» при призначені обласних та районних посадовців

Новини Вінниці / Голова Вінницької ОДА Владислав Скальський розповів, чи тиснуть на нього «згори» при призначені обласних та районних посадовців

Голова Вінницької ОДА Владислав Скальський наголосив, що не піддається на рекомендації як «згори», так і від місцевих «еліт» у питаннях формування владної команди як на рівні області, так і районів. Про це він сказав в ефірі проекту «Звіти наживо» телеканалу «UА:Вінниця».

Голова Вінницької ОДА Владислав Скальський наголосив, що не піддається на рекомендації як «згори», так і від місцевих «еліт» у питаннях формування владної команди як на рівні області, так і районів. Про це він сказав в ефірі проекту «Звіти наживо» телеканалу «UА:Вінниця».

Про випадки тиску на нього при вирішенні кадрових питань нещодавно в одному з інтерв’ю розповів уже звільнений з посади голова Київської ОДА Михайло Бно-Айріян.

За словами ж В.Скальського, до нього також звертаються із порадами щодо призначень на ті чи інші посади, але він запевняє, що вільний у своїх діях та рішеннях.    

«Звичайно, рекомендувати хочуть багато і не тільки з Вінниці. Але я достатньо самостійна і принципова людина для того, щоб відстоювати свою позицію не лише щодо голів структурних підрозділів ОДА, а й щодо голів РДА. Якщо ми кажемо, що це мають бути люди, за яких я буду нести відповідальність, то це мають бути мої люди, в яких я впевнений, що вони впораються на своїй ділянці роботи», - каже Владислав Скальський.

Щодо керівників структурних підрозділів ОДА, де із «нових облич», поки що, тільки начальник управління культури та мистецтв Ольга Дернова, то невдовзі, каже Владислав Скальський, буде проведено дослідження їхньої роботи.  

«Зараз, коли в мене вже з’явились заступники і є можливість трохи «перевести дихання», будемо досліджувати департаменти в середині. Можливо, будемо проводити трансформації. Наприклад, департамент транспорту й енергетики ми трансформуємо у два управління. Хочемо, щоб це не був просто поділ функціоналу, а щоб ми мали нову філософію як планування внутрішньообласної маршрутної мережі, так і принципів прозорості цих процесів».

Прокоментував голова ОДА також попередні кадрові рішення, зокрема, призначення своїх нових першого заступника та заступників.

Так, першого заступника голови ОДА Сергія Здітовецького Владислав Скальський каже, що знає досить давно як досвідченого податківця:

«З огляду на виклики, що стоятимуть наступного року перед Вінниччиною, мені потрібна людина з дуже великим досвідом саме у сфері оподаткування і людина, якій я можу довіряти, за якою не бачу якоїсь темної історії і «скелетів у шафі».

Наталя Заболотна на посаді заступника голови ОДА буде опікуватися роботою департаменту охорони здоров’я, соціальної та молодіжної політики, служби у справах сім’ї та управління фізичної культури і спорту.

«Я довго аналізував. Вона абсолютно позитивно характеризується як громадянським суспільством, так і колегами. На мою думку, це дуже яскравий приклад, коли ми можемо, дійсно, зробити внутрішній кар’єрний ліфт для людини, яка цього заслуговує», - зауважив В.Скальський.

Інший заступник Олександр Піщик, на думку голови ОДА, багато користі може принести для будівельної галузі, яку добре знає «з іншого боку».

«Є багато проблем, які я вже ідентифікував, коли почав працювати головою ОДА. У першу чергу, це якість проектування. Саме тому, що вона низька, ми маємо потім проблеми з реалізацією наших проектів. Зараз він якраз напрацьовує механізми, які допоможуть нам системно покращити якість проектування».

Поки що, залишається на своїй посаді заступник голови ОДА Ігор Івасюк. За словами В.Скальського, він добре обізнаний у питаннях реформування освітньої галузі. А наступний рік якраз має бути ключовим у цьому плані.  

«Тому я прийняв рішення розділити між двома заступниками дві галузі, що реформуються – освіту й медицину. Що стосується галузі освіти, то пан Івасюк має тут значний досвід. Я ознайомився із картами пріоритетів, які були сформовані та захищені на галузевому зібранні. Зараз будемо працювати, а все буде залежати від кожної конкретної людини. І це стосується не лише пана Івасюка».

У попередніх заступників, каже В.Скальський, «скелетів у шафі» він не знайшов, а їх заміну пояснює тим, що «країна хоче змін – це індикатор, щоб робити ці зміни».