Голова Вінницької ОДА Скальський пообіцяв презентувати амбітний план для інвесторів, аби подвоїти за п’ять років обсяг залучення інвестицій в регіон

Новини Вінниці / Голова Вінницької ОДА Скальський пообіцяв презентувати амбітний план для інвесторів, аби подвоїти за п’ять років обсяг залучення інвестицій в регіон

Повертаючись з першого інвестфорума RE:think. Invest in Ukraine, що відбувся у Маріуполі, голова Вінницької ОДА Владислав Скальський у Facebook висловив сподівання, що "за 5 років ми можемо подвоїти обсяг залучення інвестицій» і запропонував наступний рік в області «зробити роком інвестора».

Повертаючись з першого інвестфорума RE:think. Invest in Ukraine, що відбувся у Маріуполі, голова Вінницької ОДА Владислав Скальський у Facebook висловив сподівання, що «за 5 років ми можемо подвоїти обсяг залучення інвестицій» і запропонував наступний рік в області «зробити роком інвестора».

Потужний форум у приазовському місті на Донеччині багатьох надихнув. Особливо тих, хто нині займається стратегічними напрямками по розвитку економіки у державі. Під час форуму міжнародні інвестори підписали 12 меморандумів з українськими регіонами і компаніями, які нехай і формально, а відкривають шлях для інвестицій, як переконані організатори, обсягом в мільярди доларів.

Європейський банк реконструкції і розвитку (ЄБРР) і Кабінет міністрів підписали меморандум про взаєморозуміння по програмі фінансування регіональних доріг в Україні. Згідно з документом, ЄБРР кредитуватиме обласні державні адміністрації під місцеві гарантії. Перший транш складе 300 млн євро.

Дорогою до Вінниччини В. Скальський написав про свої враження, а саме, що «якщо хочемо покращити якість життя людей, економіка має рости швидше».

«Останні роки працюючи над залученням інвестицій в м. Вінницю переконався, що в разі налагодження правильної роботи інвестор прийде. А нам треба багато інвесторів! Незабаром презентую амбітний план із залучення інвестицій в область», - зазначив очільник області.

Олег Верлан

30 жовтня, 2019