Голова Вінницької ОДА Сергій Борзов розповів, чи буде вакцинуватися від коронавірусу

Новини Вінниці / Голова Вінницької ОДА Сергій Борзов розповів, чи буде вакцинуватися від коронавірусу

Голова Вінницької ОДА Сергій Борзов заявив, що буде робити щеплення від коронавірусу, попри те, що вже переніс хворобу. Про це він сьогодні написав на своїй сторінці у Facebook. Нагадаємо, про свій позитивний тест на COVID-19 губернатор Вінниччини повідомив 6 листопада минулого року. А же 23 листопада С.Борзов повідомив, що подолав хворобу.

Голова Вінницької ОДА Сергій Борзов заявив, що буде робити щеплення від коронавірусу, попри те, що вже переніс хворобу. Про це він сьогодні написав на своїй сторінці у Facebook. Нагадаємо, про свій позитивний тест на COVID-19 губернатор Вінниччини повідомив 6 листопада минулого року. А вже 23 листопада С.Борзов повідомив, що подолав хворобу.

"Але я не ізольований від людей, тому чую всі ці розмови про неякісну вакцину. Про те, що медики не хочуть вакцинуватись. А вони – у першій черзі мають отримати щеплення. Не можна ставити на одну дошку в питаннях захисту від COVID-19 медичних працівників та звичайних людей. Якщо медики, а тим більше досвідчені лікарі, набагато краще розуміють хворобу, мають безпосередній доступ до досвіду своїх колег, краще розуміють, як лікуватись, то звичайна людина всього цього не має. Отже, для звичайної людини саме щеплення і більш нічого може бути такою гарантією захисту від COVID-19, якою для медичних працівників є їх знання", - зазначає С.Борзов.

Голова ОДА нагадав, що в області на перших двох етапах вакцинації працюватимуть 20 мобільних бригад.

Окрім того, за словами Сергія Борзова, на Вінниччину, відповідно до наказів МОЗ, надійшло 82 700 одиниць експресів-тестів для визначення антигену вірусу SARS-CoV-2. Закуплені вони за кошти державного бюджету України. 

Тести розподілили до Центрів первинної медико-санітарної допомоги та до опорних лікарень області для надання медичної допомоги хворим на коронавірусну хворобу, залежно від кількості населення на первинну ланку та кількості пацієнтів, які поступають на всі стаціонарні заклади.

"Сьогодні очікуємо наступну поставку експрес-тестів – ще 88 600 одиниць, які будуть одразу розподілені до закладів охорони здоров`я області, які проводять попередню діагностику гострої респіраторної хвороби  COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2", - пише С.Борзов.